Муслин: Хајмо на детектор лажи

Агенције
Муслин: Хајмо на детектор лажи

Краснодар - Трофејни српски тренер Славољуб Муслин нашао се у центру скандала у руском фудбалу пошто га је некадашњи фудбалер Олег Самсонов оптужио да је узимао новац од играча како би им давао шансу у првом тиму Краснодара, као и да је узимао проценат при трансферима.

Самсонов се у 28. години одлучио да прекине каријеру, а оптужбе на рачун Муслина изговорио је у интервјуу за једну телевизију. Све је кренуло од тога када је одлуком Муслина одстрањен из првог тима Краснодара.

- Избачен сам из тима и замијењен другим играчем. Касније сам сазнао да је играч дао паре Муслину да би играо, када је отписан из Локомотиве. Неки момци су ми рекли да је Славољуб узимао новац од играча. Очигледно да су многи знали за то. Колико новца? Не знам колико, пола зараде или 20 одсто, никада нисам одвајао новац за тренере - рекао је Самсонов.

На његове оптужбе брзо је реаговао Муслин, који је одбацио све његове ријечи.

- Спреман сам да идем на детектор лажи. Прво он, па ја. Немам шта да кажем на ово. Не могу да верујем шта је тај момак изјавио. Не разумем шта му је требало да прича овакве будалаштине. Самсонов мора да потврди ове речи. Никада нисам учествовао у трансферима. Питајте људе у Краснодару. На Самсонова нисам рачунао у Краснодару, јер сам сматрао да има у тиму бољих играча од њега, то је све. Чујем да завршава каријеру у 28. години, пошто после Краснодара нигде није ни могао да се оствари. И сада тражи кривца за свој лични неуспех у мени. Треба да га је срамота - казао је Муслин, који је тренер Краснодара био три године у периоду између 2010. и 2013. године.

Муслинова каријера

Током тренерске каријере Муслин је водио чак 18 клубова. Одличне резултате постизао је са Црвеном звездом, на чијој клупи је сједио прво од 1999. до 2001, па онда од 2003. до 2004. године. Касније је дуго времена радио у руским клубовима, а посљедњи клуб који је предводио био је Стандард из Лијежа 2015. године. Тренутно је без ангажмана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана