Murinjo ne želi zemljaka u Junajtedu

Agencije
Murinjo ne želi zemljaka u Junajtedu

Madrid - Najbolji igrač Reala Kristijano Ronaldo i dalje živi u tišini, dok cijela planeta priča o njegovom odlasku iz Madrida koji bi potpuno slomio koncepciju dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope.

Portugalski mediji su prvi pokrenuli ovu priču tvrdnjama da Ronaldo nije srećan u Španiji zbog optužbi za utaju poreza. Njegov prelazak u neki drugi klub doveo bi do obaranja svjetskog rekorda u visini transfera, jer trenutno ne postoji poželjniji igrač od Portugalca. I dok su iz Reala izlazili u javnost senzacionalističkim izjavama da Ronalda može da odvede onaj tim koji uplati milijardu evra, trener Zinedin Zidan pokušava da ubijedi svoju prvu zvijezdu da ostane u Madridu. Činilo se da je Mančester junajted najozbiljniji kandidat da "napadne" Ronalda, a spekulisalo se i o PSŽ-u, mada je sada očigledno da "crveni đavoli" nisu u igri. Iako je Kristijano garant za uspjeh, na "Old Trafordu" radi njegov zemljak Žoze Murinjo, sa kojim nije u najboljim odnosima, a budući da ima 32 godine, smatraju da nije vrijedan ogromnog novca. Parižani dugo maštaju o ovom kapitalcu, imaju na raspolaganju više od 200 miliona evra za pojačanja, a naruku im ide dobra saradnja sa menadžerom Žoržom Mendešom, koji zastupa najboljeg strijelca Lige šampiona. "Sveci" su već iz Madrida izvukli Pepea i to bez obeštećenja, jer je iskusnom štoperu istekao ugovor, a i taj prelazak mogao bi da utiče na Ronalda, budući da mu je saigrač iz reprezentacije odličan prijatelj.

Rasplet će biti poznat po završetku Kupa konfederacija u Rusiji, gdje Ronaldo nastupa za Portugaliju kao evropskog šampiona. Sigurno da mu nije lako usljed svih ovih priča i pritisaka, a poslije povratka sa ovog takmičenja sastaće se sa predsjednikom Reala Florentinom Perezom. Prvi čovjek Madriđana već je izašao u javnost sa jasnim stavom koliko cijeni Ronalda i koliko je značajan za klub, a vjerovatno će pokušati da ga stimuliše novim ugovorom i povišicom.

"Đavoli" jure Moratu

Glavna meta Mančester junajteda je drugi igrač Reala, a riječ je o Alvaru Morati. Momak koji je već jednom otišao iz Reala zato što nije bio zadovoljan ulogom, mogao bi ponovo da digne sidro i pojača Junajted, koji se odrekao Zlatana Ibrahimovića. Murinjo neće žaliti novac za ovog odličnog napadača, a procijenjena vrijednost je oko 60 miliona evra. Realizacija transfera je pitanje dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana