Мурињо не жели земљака у Јунајтеду

Агенције
Мурињо не жели земљака у Јунајтеду

Мадрид - Најбољи играч Реала Кристијано Роналдо и даље живи у тишини, док цијела планета прича о његовом одласку из Мадрида који би потпуно сломио концепцију двоструког узастопног шампиона Европе.

Португалски медији су први покренули ову причу тврдњама да Роналдо није срећан у Шпанији због оптужби за утају пореза. Његов прелазак у неки други клуб довео би до обарања свјетског рекорда у висини трансфера, јер тренутно не постоји пожељнији играч од Португалца. И док су из Реала излазили у јавност сензационалистичким изјавама да Роналда може да одведе онај тим који уплати милијарду евра, тренер Зинедин Зидан покушава да убиједи своју прву звијезду да остане у Мадриду. Чинило се да је Манчестер јунајтед најозбиљнији кандидат да "нападне" Роналда, а спекулисало се и о ПСЖ-у, мада је сада очигледно да "црвени ђаволи" нису у игри. Иако је Кристијано гарант за успјех, на "Олд Трафорду" ради његов земљак Жозе Мурињо, са којим није у најбољим односима, а будући да има 32 године, сматрају да није вриједан огромног новца. Парижани дуго маштају о овом капиталцу, имају на располагању више од 200 милиона евра за појачања, а наруку им иде добра сарадња са менаџером Жоржом Мендешом, који заступа најбољег стријелца Лиге шампиона. "Свеци" су већ из Мадрида извукли Пепеа и то без обештећења, јер је искусном штоперу истекао уговор, а и тај прелазак могао би да утиче на Роналда, будући да му је саиграч из репрезентације одличан пријатељ.

Расплет ће бити познат по завршетку Купа конфедерација у Русији, гдје Роналдо наступа за Португалију као европског шампиона. Сигурно да му није лако усљед свих ових прича и притисака, а послије повратка са овог такмичења састаће се са предсједником Реала Флорентином Перезом. Први човјек Мадриђана већ је изашао у јавност са јасним ставом колико цијени Роналда и колико је значајан за клуб, а вјероватно ће покушати да га стимулише новим уговором и повишицом.

"Ђаволи" јуре Морату

Главна мета Манчестер јунајтеда је други играч Реала, а ријеч је о Алвару Морати. Момак који је већ једном отишао из Реала зато што није био задовољан улогом, могао би поново да дигне сидро и појача Јунајтед, који се одрекао Златана Ибрахимовића. Мурињо неће жалити новац за овог одличног нападача, а процијењена вриједност је око 60 милиона евра. Реализација трансфера је питање дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана