Mugurusa predala, Krunićeva u četvrtfinalu

Glas Srpske
Mugurusa predala, Krunićeva u četvrtfinalu

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Brizbejnu.

Krunićevoj je meč predala Garbinje Mugurusa, iako je vodila 7:5, 6:7 (3), 2:1, uz brejk prednosti u trećem setu.

Španjolka je odustala u odlučujućem setu zbog problema sa grčevima u mišićima. Ovo joj je četvrta uzastopna predaja u Brizbejnu.

"Razočarana sam, nije lepo videti koleginicu da tako završi meč. Prošla sam dalje, ali meč nije završen. Nadam se da će biti bolje u nastavku sezone i da će se brzo oporaviti", rekla je Krunićeva.

Krunićeva će se u borbi za polufinale sastati sa Letonkom Anastasijom Sevastovom, koja je u četvrtfinalu bila ubjedljiva protiv Rumunke Sorane Kristee sa 6:2, 6:2.

Srpkinja je prva napravila brejk na meču za 2:1, ali je Mugurusa poravnala na 4:4, a potom još jednim brejkom preokrenula za 1-0. Sredinim drugog seta se prvi put požalila na probleme, ali je uprkos tome povela 5:2.

Međutim, Krunićeva se nije predala, vratila je brejk i izjednačila na 5:5, a onda u taj-brejku stigla do 1-1 u setovima. Mugurusa i u trećem setu pravi brejk za 2:1, ali nije mogla da nastavi meč.

"Nije mi smetala vrućina, pokušavala sam da krostim svoja oružja. Nisam mogla da se nadjačavam s njom jer je Garbinje mnogo snažnija od mene. Ona je pogađala neke "ludačke" poene", istakla je Krunićeva.

U četvrtfinale se plasirala i Francuskinja Aliz Korne, pobedom nad Hrvaticom Mirjanom Lučić Baroni sa 6:1, 7:5. Ona čeka bolju iz duela između Džoane Konte i Ajle Tomljanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana