Mozzart sport najave:Đoković na terenu, težak posao za Krajinovića i Fluminense

mozzartsport.com
Mozzart sport najave:Đoković na terenu, težak posao za Krajinovića i Fluminense

Pogledajte koji nas to interesantni događaji čekaju danas...

 

7760: ĐOKOVIĆ - HAJDER MAURER, 02.30 (Tenis, US open)

Najbolji teniser svijeta jednom se sastao sa Austrijancem i to ove godine u Monte Karlu. Naravno, bio je bolji (6-4, 6-0). Nole je započeo turnir „blickrigom" protiv Brazilca Soze (6-1, 6-1, 6-1), a vejrujemo da ni Andreas Hajder Maurer koji je 52. na ATP rang listi neće proći puno bolje. Bez obzira na to ko je ovdje očigledan favorit, treba naglasiti da je u prethodnih deset mečeva Hajder Maurer osam puta pobeđivao i dva puta bio poražen.

7829: KRAJINOVIĆ – FERER, 17.05 (Tenis, US open)

Sastajali su se jednom do sada, i to u Barseloni 2012, kada je David Ferer bio bolji (6-0, 6-3). Filip je turnir započeo pobjedom nad Kolumbijcem Alehandrom Gonzalesom (6-4, 6-0, 6-4), a pored ove pobjede na posljednjih deset mečeva sedam puta je pobjeđivao i dva puta gubio. Španac koji je na sedmoj poziciji ATP rang-liste, takođe je turnir počeo započeo trijumfom. Bio je bolji od Moldavca Radua Albota (3:1), a u preostalih devet posljednjih mečeva šest puta je pobjeđivao, a tri puta izgubio. Težak zadatak stoji pred našim teniserom koji trenutno zauzima 102. mjesto ATP rang-liste.

7856: JOVANOVSKI – MLADENOVIĆ, 19,05 (Tenis, US open)

Biće ovo prvi duel Srpkinje i Francuskinje. Bojana, koja je na 98. poziciji WTA liste, US open je započela pobedom protiv Špankinje Lare Aruabarene (6-2, 6-2). Na posljednjih deset mečeva četiri puta je bila bolja od protivnica, a šest puta bila poražena. Kristina Mladenović (40. na WTA rang-listi) takođe je startovala pobjedom. Pobedila je Svetlanu Kuznjecovu (6-3, 7-5), a pored ove pobjede ukupan skor na posljednjih deset mečeva glasi; četiri pobjede i pet izgubljenih mečeva.

7809: RAONIĆ – VERDASKO, 18.20 (Tenis, US open)

Kanađanin Miloš Raonić i Španac Fernando Verdasko stari su poznanici. Ukupno su se sastajali šest puta i trenutno je rezultat nerešen (3:3). Raonić je bio bolji 2011 u San Hozeu, Memfisu i Šangaju, dok je Verdasko pobjeđivao u Estorilu i Rimu 2011, i u Madridu 2013. godine. Oba tenisera startovala su pobjedama na ovom turniru, Raonić je pobjedio Amerikanca Tima Smičeka, a Verdasko je bio bolji od Nemca Tomija Hasa. Raonić (10. na rang-listi) na posljednjih deset mečeva ima ukupan skor od pet pobjeda i isto toliko poraza, a Španac (42. na ATP rang-listi) u prilično je lošoj formi što se vidi po odnosu pobeda i poraza u posljednjih deset mečeva. Dva puta je bio bolji od protivnika i osam puta gubio partije.

1506: KORINTIJANS - FLUMINENSE, 03.00 (Fudbal, Brazil 1)

Korintijans na početku sezone jednostavno nije znao za poraz. Vodeći su na tabeli, iako su malo pokvarili utisak pa su na posljednjih pet mečeva tri puta pobjeđivali (Avai, Kruzeiro i Čapekonse) i dva puta gubili (oba puta u Kupu Brazila od Santosa). Fluminense zauzima sedmu poziciju, a na posljednjih pet mečeva odnos pobjeda i poraza im je identičan Korintijansu. Upisali su tri pobjede (nad Figuirenseom i u dvomeču sa Pajsanduom u okviru Kupa Brazila) i dva poraza (Džoinvil i Atletiko Mineiro). Po nekom nepisanom pravilu mečevi između Korintijansa i Fluminensea najčešće su se završavali remijem.

1504: ATLETIKO MIN - PARANENSE, 02.00 (Fudbal, Brazil 1)

Atletiko Mineiro vezao je pobjede u derbijima sa Palmeirasom (2:1) i Fluminenseom (2:1) i izašao iz faze loših rezultata koje su ostvarili u posljednje vrijeme. Prije ovih pobeda gubili su od Figuirensea i Čapekonsea. Na tabeli nalaze se na drugom mjestu iza Korintijansa. Atletiko Paranense na posljednjih pet mečeva tri puta je pobeđivao (dva puta Džoinvil u okviru Kopa Sudamerike i Goias) gubili od Čapekonsea i Figuirensea (sa kojima su takođe odigrali remi u Kupu Brazila) i trenutno zauzimaju šjesto mjesto na tabeli. Inače, tradicija govori da crno-bijeli obično pobeđuju imenjaka iz Koritibe.

4834: GAMBA - NAGOJA, 12.00 (Fudbal, Japan Liga kup)

Gamba je na posljednjih pet mečeva upisala dvije pobjede (Šimicu i Belmar) dva poraza (Tokio i River Platom u okviru Surugabenk čempionšipa). Neriješeno su odigrali sa južnokorejskim Đonbuk Motorsom, u okviru Azijske lige šampiona. Na tabeli Džej lige Gamba se nalazi na petom mjestu. Nagoja ima identičan skor kao Gamba. Dvije pobjede (Jamagata i Jamaga), dva poraza (Jokohama i Hirošima) i remi sa Tokiom. Mečevi između Gambe i Nagoje tradicionalno su nezgodni za bilo kakvu prognozu.

4832: TOKIO - KAŠIMA, 12.00 (Fudbal, Japan Liga kup)

Tokio se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli Džej lige, a na posljednjih pet mečeva tri puta su pobjeđivali (Sendaj, Kofu i Gambu) dva puta igrali neriješeno (Nagoja i Šimicu). Kašima je lider na tabeli. Ređaju isključivo pobjede i to uglavnom sa tri gola razlike. Tradicija je takođe na strani Kašime pa je skoro sasvim izvjesno da će i u ovog puta izaći kao pobjednici.

6031: BIH M21 - KAZAHSTAN M21, 16.30 (Fudbal, Kvalifikacije za EP M21)

Mlada reprezentacija BiH u posljednjih pet mečeva gubili su na tri posljednja kvalifikaciona meča i to od Austrije, Mađarske i Norveške. Pobjedu su zabilježili u prijateljskom meču sa Turskom, a bez golova odigrali su meč sa reprezentacijom Crne Gore. U grupi sa Norveškom, Engleskom, Kazahstanom i Švajcarskom zauzimaju peto, odnosno posljednje mjesto na tabeli. Kazahstan je na trećem mjestu ove grupe, a na posljednjih pet prijateljskih mečeva pobjedio je Tadžikistan i Estoniju, izgubio od Belorusije i Rusije i remizirao sa reprezentacijom Južne Afrike.

6032: ESTONIJA M21 - ŠPANIJA M21, 18.45 (Fudbal, Kvalifikacije za EP M21)

Estonci su odigrali bez golova sa San Marinom u okviru grupne faze takmičenja, a na posljednje četiri prijateljske utakmice tri puta su gubili od Turkmenistana, Moldavije i Estonije i pobjedili Litvance. Zauzimaju drugo mjesto u grupi iza Gruzije, a ispred San Marina, Hrvatske, Španije i Švedske. Španci su na jedina dva meča koje su odigrali u martu ove godine pobjeđivali u prijateljskim susretima sa Norvežanima i Belorusima. U grupi se nalaze na petom, odnosno pretposlednjem mjestu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana