Modriću Zlatna lopta, Ronaldo i Mesi nisu bili na dodjeli

Glas Srpske
Modriću Zlatna lopta, Ronaldo i Mesi nisu bili na dodjeli

Fudbaler Real Madrida i kapiten reprezentacije Hrvatske Luka Modrić osvajač je Zlatne lopte koja se dodjeljuje najboljem igraču svijetu u tekućoj kalendarskoj godini.

Modrić je osvojio 753 poena ispred Juventusovog Kristijana Ronalda koji je skupio 476 poena. Treći je Antoan Grizman sa 414, a slijedi Kilijan Mbape sa 347. Možda i najveće iznenađenje izbora je Barselonin Lionel Mesi koji se našao na petom mjestu sa 280 osvojenih bodova.

Kapiten Hrvatske je već ranije ove godine dobio nekoliko velikih priznanja. Krovna evropska kuća fudbala UEFA u avgustu je Modriću dala nagradu za najboljeg igrača Evrope, a svjetska krovna organizacija FIFA u septembru za najboljeg fudbalera svijeta. Izabrali su ga kapiteni i selektori reprezentacija, te novinari i navijači.

Luka Modrić je proglašen najboljim i od strane američkog časopisa GQ, a prošle nedjelje najboljim ga je proglasila i organizacija Međunarodni institut za fudbalsku istoriju  i statistiku (IFFHS).

Francuski fudbaler Kilijan Mbape proglašen je za najboljeg mladog igrača.

Ada Hegerberg prva je dobitnica Zlatne lopte u istoriji. Norvežanka igra za Olimpik Lion, a ove sezone osvojila je Ligu šampiona i francusko prvenstvo

Na dodjelu nagrade nisu došla dvojica igrača koji su, pored Modrića, bili među glavnim favoritima za osvajanje Zlatne lopte, Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana