Модрићу Златна лопта, Роналдо и Меси нису били на додјели

Глас Српске
Модрићу Златна лопта, Роналдо и Меси нису били на додјели

Фудбалер Реал Мадрида и капитен репрезентације Хрватске Лука Модрић освајач је Златне лопте која се додјељује најбољем играчу свијету у текућој календарској години.

Модрић је освојио 753 поена испред Јувентусовог Кристијана Роналда који је скупио 476 поена. Трећи је Антоан Гризман са 414, а слиједи Килијан Мбапе са 347. Можда и највеће изненађење избора је Барселонин Лионел Меси који се нашао на петом мјесту са 280 освојених бодова.

Капитен Хрватске је већ раније ове године добио неколико великих признања. Кровна европска кућа фудбала УЕФА у августу је Модрићу дала награду за најбољег играча Европе, а свјетска кровна организација ФИФА у септембру за најбољег фудбалера свијета. Изабрали су га капитени и селектори репрезентација, те новинари и навијачи.

Лука Модрић је проглашен најбољим и од стране америчког часописа GQ, а прошле недјеље најбољим га је прогласила и организација Међународни институт за фудбалску историју  и статистику (IFFHS).

Француски фудбалер Килијан Мбапе проглашен је за најбољег младог играча.

Ада Хегерберг прва је добитница Златне лопте у историји. Норвежанка игра за Олимпик Лион, а ове сезоне освојила је Лигу шампиона и француско првенство

На додјелу награде нису дошла двојица играча који су, поред Модрића, били међу главним фаворитима за освајање Златне лопте, Лионел Меси и Кристијано Роналдо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана