Модрић најбољи фудбалер свијета

Танјуг
Модрић најбољи фудбалер свијета

Лондон - Капитен фудбалске репрезентације Хрватске Лука Модрић добитник је награде “The Best” коју Међународна фудбалска федерација (ФИФА) додијељује најбољем играчу године.


Модрић, вицепрвак свијета са Хрватском и освајач Лиге шампиона са Реал Мадридом, у избору је побједио Португалца Кристијана Роналда из Јувентуса и Египћанина Мохамеда Салаха из Ливерпула.

За најбољег тренера изабран је селектор свјетских шампиона Француза Дидије Дешамп, за најбољег голмана Белгијанац Тибо Куртоа, који је овог љета прешао из Челсија у Реал Мадрид, док је најбољи млади играч Килијан Мбапе из Пари Сен Жермена.

У ФИФПро тим године изабрани су: Давид Де Хеа - Дани Алвеш, Рафаел Варан, Серхио Рамос, Марсело - Нголо Канте, Лука Модрић, Еден Азар - Лионел Меси, Килијан Мбапе, Кристијано Роналдо.

Најбоља фудбалерка свијета је Бразилка Марта, док је за најбољег тренера у женској конкуренцији награду добио Француз Рејналд Педрос, стратег женског тима Лиона.

Награду “Ференц Пушкаш” за гол године добио је Салах, за погодак у мечу Премијер лиге против Евертона.

За најбоље навијаче изабрани су навијаче репрезентације Перуа, док је награда за фер-плеј отишла у руке Нијемца Ленарта Таја, који је умјесто на утакмици отишао да помогне човјеку који болује од леукемије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана