Mini Jugoslavija u grupi

Agencije
Mini Jugoslavija u grupi

Doha - Reprezentacija BiH u rukometu igraće u grupi B sa Hrvatskom, Makedonijom, Austrijom, Tunisom i Iranom na Svjetskom prvenstvu koje će od 15. januara do 1. februara biti održano u Kataru.

U debiju na svjetskoj smotri rukometaši BiH igraće balkansko prvenstvo u malom jer, pored Makedonije i Hrvatske, za protivnika imaju selekciju Tunisa, koju predvodi Sead Hasanefendić.

- Moglo je i bolje, ali i gore. Svjetsko prvenstvo je smotra najboljih svjetskih selekcija, tako da nema slabih reprezentacija. Iskreno, možda sam želio da se u drugom krugu ukrstimo sa selekcijama s naših prostora, ali šta je, tu je - rekao je selektor BiH Dragan Marković.

Po prve četiri selekcije obezbijediće plasman u drugi krug, a Marković ističe da je priprema za prvenstvo vrlo važna.

- Na nama je da se spremimo što bolje i da pružimo sve od sebe. Još je daleko Svjetsko prvenstvo i nisam od onih koji prave kalkulacije o eventualnim protivnicima u narednom krugu. Takva matematika me nikad nije zanimala - istakao je Marković.

U grupi A igraće Čile, Brazil, Bjelorusija, Švedska, Španija, Katar, u grupi C Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat, Češka, Švedska, Francuska, Alžir, a u grupi D Njemačka, Bahrein, Argentina, Poljska, Danska i Rusija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana