Милионери чекају тобџије

Душан Репија
Милионери чекају тобџије

Ливерпул - Утакмицама првог кола вечерас почиње нова сезона у Лиги шампиона, а већ на старту такмичења на програму је дерби у групи Д између Борусије Дортмунд и Арсенала.

Борусија је претпрошле сезоне играла финале, прошле стала у полуфиналу, док Арсенал од сезоне 2008/09 није прошао међу четири најбоље екипе Старог континента. Баш као и прошле сезоне Јирген Клоп има много проблема око састављања најбољих 11, пошто су повријеђени Илкај Гундоган, Јакуб Блашчиковски, Оливер Кирх, Нури Сахин и Марко Ројс. Ипак, "милионери" у добром расположењу дочекују европску премијеру, пошто су за викенд славили против Фрајбурга са 3:1.

- Цијеним Венгеров рад. Сваке године направи бум са младим играчима, увијек је у врху Премијер лиге и далеко догура у Лиги шампиона. Њима је ово 17. узастопно учешће, што довољно говори колико су велики клуб - рекао је Клоп.

Посљедњи двомеч "милионера" и "тобџија" одигран је прошле сезоне, а оба клуба славила су на гостовањима. Борусија са 2:0 у Лондону, а Арсенал минималну побједу у Дортмунду.

За разлику од минулих година Арсен Венгер је одлучио да одријеши кесу и доведе права појачања. Тако су на "Емирејтс" стигли Месут Езил, Алексис Санчез и Дени Велбек, играчи који би требало да донесу бар један трофеј у витрине "тобџија", први послије девет година.

Поред меча у Дортмунду, пажњу јавности привлачи и дуел на "Енфилд роуду" на који се Лига шампиона враћа послије пет година. Са пет титула првака Европе, Ливерпул је трећи најуспјешнији клуб у Европи, иза Реала и Милана, а њихови навијачи гаје посебан однос према овом такмичењу. Због свега тога припремају спектакуларну кореографију за утакмицу против дебитанта Лудогореца, која се игра у оквиру групе Б.

Парови

У првом колу састају се: група А: Олимпијакос - Атлетико Мадрид, Јувентус - Малме, група Б: Ливерпул - Лудогорец, Реал Мадрид - Базел, група Ц: Монако - Бајер Леверкузен,  Бенфика - Зенит, група Д: Галатасарај - Андерлехт, Борусија Дортмунд - Арсенал. Сви мечеви почињу у 20.45 часова

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана