Мики Рурк у другој рунди побиједио 33 године млађег противника

Агенције
Мики Рурк у другој рунди побиједио 33 године млађег противника

Москва - Холивудска звијезда Мики Рурк вратио се послије скоро двије деценије у ринг и вечерас у егзибиционом мечу у Москви побиједио далеко млађег професионалног америчког боксера Елиота Сејмура.

Рурк (62), који је носио црвени боксерски шорц и рукавице и патике у златној боји, савладао је Сејмура (29) у другој рунди.

Било је предвиђено да се укупно боксује пет рунди од по 2,5 минута, али је меч трајао само 4 минута.

Прије уласка у ринг Рурк се појавио са каубојским шеширом на глави и показивао публици свој мишићави и истетовирани торзо, а приликом мјерења показала се иста тежина као и код противника - 81,3 килограма.

"Веома сам срећан што се враћам у ринг. Захвалан сам Богу што ми је омогући да ово учиним", изјавио је Рурк агенцији АФП уочи меча.

Организатори су рекли да ће оба боксера добити "велику суму новца", али нису жељели да открију бројку.

АФП напомиње да Мики Рурк често борави у Русији и да је у емотивној вези с манекенком руског поријекла Анасатасијом Макаренко.

Рурк планира да има још 4 до 5 мечева у Русији, навела је агенција Тасс. Он се у младости аматерски бавио боксом, а том спорту се професионално вратио 90-их година прошлог вијека.

Филмску каријеру је започео почетком 1980-их година. Дјечак из Мајамија, град у ком је одрастао, очарао је публику и Холивуд у филмовима "Body Heat " (1981) и "Rumble Fish" (1983). Поредили су га са Марлоном Брандом, а након култног еротског трилера "Девет и по недјеља" (1986) постао је секс-симбол.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана