Меси води до свјетског трона

Агенције
Меси води до свјетског трона

Буенос Ајрес - Бивши аргентински фудбалер Хуан Роман Рикелме вјерује да Лионел Меси може да донесе Аргентини дуго очекивану титулу шампиона свијета.

Звијезда Барселоне тренутно има 30 година и Мундијал у Русији је посљедњи који ће одиграти у напону снаге ако не буде проблема са повредама или неких непредвиђених ствари. Тешко је очекивати да Меси у Катару задржи тренутну форму и квалитет који је на највишем нивоу откако је закорачио у професионални фудбал. Аргентина није ступила на свјетски трон од 1986. године када је Дијего Армандо Марадона залудио планету. Меси је проглашен за његовог насљедника, многи ће рећи да га је надмашио, али никако да направи завршни корак са националном тимом. Изгубио је финале Мундијала у Бразилу, неколико пута меч за шампиона Копа Америке, али Рикелме вјерује да је у Русији прави тренутак за славље.

- Сви се надамо успјешном Мундијалу, Вјерујем да ће играчи оправдати очекивања, поготово се то односи на Месија. Аргентина има велике шансе да освоји титулу, ако је Меси у свом ритму онда ништа није компликовано. Много тога зависи од њега - истакао је Рикелме.

Аргентина није блистала у квалификацијама и тек је у посљедњем колу захваљујући хет-трику свог најбољег играча против Еквадора изборила мјесто у Русији. Екипа која има тако моћан састав на папиру мора да јури највише циљеве.
„Гаучоси“ ће на Свјетском првенству играти у групи Д са Хрватском, Исландом и Нигеријом и немају нимало лаган задатак. Ова група је вјероватно најјача на Мундијалу, али ће Аргентинци морати да среде ситуацију у свом дворишту па тек онда да брину за ривале. Улога Маура Икардија, Гонзала Игуаина и Паула Дибале тренутно је минорна и селектор Хорхе Сампаоли једноставно мора наћи начин да уклопи ове велике звијезде како би Аргентина заиграла много боље него у квалификацијама. Реално је да Меси у квалификацијама није имао праву подршку саиграча, линије тима нису најбоље избалансиране, јер је напад убједљиво најбољи на свијету и онда поред свих звијезда које носе игру европских клупксих великана Сампаоли као прву опцију користи центарфора Боке Јуниорс Дарија Бенедета.

Меси испред Роналдо

Бивши играч Барселоне, Виљареала и Боке Јуниорс није имао дилему ко је најбољи играч данашњице.

- Меси је свакако најбољи, али морамо одати признање Кристијану Роналду. Обојица су сјајни, њихово ривалство чини их још бољим. Гурају један другог напријед и то је најбоља ствар у томе - рекао је Рикелме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана