Mesi slobodan ukoliko Katalonija postane nezavisna

Srna
Mesi slobodan ukoliko Katalonija postane nezavisna

Barselona - Fudbaler "Barselone" Lionel Mesi može da napusti klub bez aktiviranja otkupne klauzule ukoliko španski region Katalonija postane nezavisan, a klub se ne bude takmičio ni u jednoj od četiri najjače evropske lige, piše danas list "Mundo".

Najbolji strijelac u istoriji "Barselone" potpisao je novi ugovor u novembru, sedam mjeseci prije isteka starog. Ugovor traje do 2021. godine i sadrži otkupnu klauzulu od 700 miliona evra.


"Mundo" piše da će klub dozvoliti petostrukom osvajaču titule svjetskog igrača godine da ode ukoliko "Barselona", kao rezultat eventualne nezavisnosti Katalonije, ne bude igrala u prvoj ligi Španije, Engleske, Njemačke ili Italije.

"U interesu povjerljivosti, klub nikada ne komentariše ugovore koje je potpisao sa igračima i nikada to neće raditi", rekao je portparol "Barselone".

Politička kriza izazvana inicijativom za osamostaljenje Katalonije još nije riješena, a pristalice nezavisnosti osvojile su tijesnu većinu u novom sazivu regionalnog parlamenta.

Predsjednik španske prve fudbalske lige Havijer Tebas rekao je više puta da će "Barselona" i ostali katalonski klubovi biti isključeni iz ovog takmičenja ukoliko Katalonija postane nezavisna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana