Mesi odgovara za utaju poreza

Agencije
Mesi odgovara za utaju poreza

Madrid - Sud u Barseloni potvrdio je da će argentinski fudbaler Lionel Mesi ipak biti optužen zbog navodne utaje poreza.

Optužnici neće pobjeći ni njegov otac Horhe, koji je zadužen za brigu o finansijama četvorostrukog osvajača "Zlatne lopte".

Sud smatra da je Mesi mogao da zna za stvaranje mreže lažnih kompanija koje su korišćene kako bi bilo izbjegnuto plaćanje poreza.

Mesi i njegov otac optuženi su da su prevarili državu Španiju za više od četiri miliona evra u periodu od 2006. do 2009. godine, ali su oni to demantovali. Mesi je, inače, četvrti na listi najplaćenijih sportista svijeta, a na toj listi nalazi se iza boksera Flojda Mejvedera, kolege Kristijana Ronalda i košarkaša Lebrona Džejmsa. On godišnje zarađuje 40 miliona dolara u platama i bonusima, kao i još 23 miliona dolara na osnovu prihoda od raznih sponzora.

Leo Mesi trenutno odmara sa Antonelom Rokuco u Italiji, a 1. avgusta igraće u humanitarnom meču u Rimu koji organizuje njegov zemljak papa. Leo nije komentarisao ovakav razvoj situacije, ali je na "Instagramu" ostavio poruku koja se tumači kao reakcija.

- Lav nikada ne bi trebalo da vodi računa o tome šta misli ovca - napisao je sjajni fudbaler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana