Mesi nokautirao Bajern

B92
Mesi nokautirao Bajern

Fudbaleri Barselone dobili su Bajern 3:0 (0:0) u prvom meču polufinala Lige šampiona na svom Nou Kampu.

Bavarci su defanzivnom taktikom odolijevali Kataloncima do posljednjih 15 minuta, a onda ih je Lionel Mesi sa dva pogotka u tri minuta bacio u nokdaun.

Izgledalo je da se domaćin zadovoljio sa dva gola prednosti, a onda su u četvrtom minutu nadoknade vremena Mesi i Nejmar sjajno kombinovali, te golom Brazilca nokautirali Bajern.

Žozep Gvardiola je na povratku na Nou Kamp gdje je osvojio 14 trofeja došao sa defantivnom taktikom i jasnom namjerom da spreči domaćina da postigne gol.

To nije bio problem za Luisa Enrikea koji je standardnom ofanzivnom postavom i žestokim presingom po cijelom terenu kontrolisao meč, te stvorio nekoliko sjajnih šansi u prvih 45 minuta.

Međutim, Manuel Nojer je zaustavio tri zicera, po jedan Suaresu, Nejmaru i Alvešu, sa kojima je bio “oči u oči”, dok je Urugvajac propustio još jedan poslavši loptu glavom preko gola.

Bajern je bez pomoći Arjena Robena i Franka Riberija bio bezopasan u napadu, ali je Robert Levandovski propustio sjajnu priliku sredinom prvog dijela igre da utiša “Blaugranu”.

U drugom poluvremenu opao je tempo, Barsa je i dalje kontrolisala igru, ali je bila daleko bezopasnija po gol Bavaraca. Izgledalo je da će gosti uspijeti u svojoj namjeri i odbraniti se u Kataloniji, a onda se dogodila magija Lionela Mesija.

Argentinac je u roku od tri minuta dva puta nadigrao odbranu Bajerna i sjajnog Nojera, prvo je najboljeg golmana svijeta savladao udarcem sa ivice kaznenog prostora u bliži ugao po zemlji, a potom lobovao nakon što je lažnjakom bacio Džeroma Boatenga na zadnjicu.

Kada je izgledalo da se domaćin zadovoljio sa 2:0, opet je na scenu stupio Mesi, te omogućio Nejmaru jedan na jedan situaciju sa Nojerom, koju Brazilac koristi mnogo bolje od saigrača Suaresa i Alveša, te donosi ogromna tri gola prednsoti pred revanš u Minhenu.

U prvom polufinalnom duelu Juventus je savladao Real Madrid 2:1 u Torinu, pa će branilac titule biti pod velikim protiskom u revanšu na Santjago Bernabeuu.

LŠ, polufinale:
stadion: Nou Kamp, sudija: Nikola Ricoli
Barselona – Bajern 3:0 (0:0)
Mesi 77, 80, Nejmar 94

Barselona (4-3-3): Alba, Masćerano, Pike, Alveš – Buskets, Inijesta, Rakitić (Šavi 82') – Nejmar, Mesi, Suares
Bajern (4-1-4-1): Nojer – Bernat, Boateng, Benatija, Rafinja – Alonso – Alkantara, Lam, Švajnštajger, Miler (Gece 79') – Levandovski

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana