Меси нокаутирао Бајерн

Б92
Меси нокаутирао Бајерн

Фудбалери Барселоне добили су Бајерн 3:0 (0:0) у првом мечу полуфинала Лиге шампиона на свом Ноу Кампу.

Баварци су дефанзивном тактиком одолијевали Каталонцима до посљедњих 15 минута, а онда их је Лионел Меси са два поготка у три минута бацио у нокдаун.

Изгледало је да се домаћин задовољио са два гола предности, а онда су у четвртом минуту надокнаде времена Меси и Нејмар сјајно комбиновали, те голом Бразилца нокаутирали Бајерн.

Жозеп Гвардиола је на повратку на Ноу Камп гдје је освојио 14 трофеја дошао са дефантивном тактиком и јасном намјером да спречи домаћина да постигне гол.

То није био проблем за Луиса Енрикеа који је стандардном офанзивном поставом и жестоким пресингом по цијелом терену контролисао меч, те створио неколико сјајних шанси у првих 45 минута.

Међутим, Мануел Нојер је зауставио три зицера, по један Суаресу, Нејмару и Алвешу, са којима је био “очи у очи”, док је Уругвајац пропустио још један пославши лопту главом преко гола.

Бајерн је без помоћи Арјена Робена и Франка Риберија био безопасан у нападу, али је Роберт Левандовски пропустио сјајну прилику средином првог дијела игре да утиша “Блауграну”.

У другом полувремену опао је темпо, Барса је и даље контролисала игру, али је била далеко безопаснија по гол Бавараца. Изгледало је да ће гости успијети у својој намјери и одбранити се у Каталонији, а онда се догодила магија Лионела Месија.

Аргентинац је у року од три минута два пута надиграо одбрану Бајерна и сјајног Нојера, прво је најбољег голмана свијета савладао ударцем са ивице казненог простора у ближи угао по земљи, а потом лобовао након што је лажњаком бацио Џерома Боатенга на задњицу.

Када је изгледало да се домаћин задовољио са 2:0, опет је на сцену ступио Меси, те омогућио Нејмару један на један ситуацију са Нојером, коју Бразилац користи много боље од саиграча Суареса и Алвеша, те доноси огромна три гола преднсоти пред реванш у Минхену.

У првом полуфиналном дуелу Јувентус је савладао Реал Мадрид 2:1 у Торину, па ће бранилац титуле бити под великим протиском у реваншу на Сантјаго Бернабеуу.

ЛШ, полуфинале:
стадион: Ноу Камп, судија: Никола Рицоли
Барселона – Бајерн 3:0 (0:0)
Меси 77, 80, Нејмар 94

Барселона (4-3-3): Алба, Масћерано, Пике, Алвеш – Бускетс, Инијеста, Ракитић (Шави 82') – Нејмар, Меси, Суарес
Бајерн (4-1-4-1): Нојер – Бернат, Боатенг, Бенатија, Рафиња – Алонсо – Алкантара, Лам, Швајнштајгер, Милер (Геце 79') – Левандовски

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана