Меси: Остајем док год сам потребан

Агенције
Меси: Остајем док год сам потребан

Барселона - Инсинуације да би Лионел Меси могао да напусти Барселону пале су у воду, јер је сјајни Аргентинац рекао како је његова будућност сигурна на " Камп ноу" све док га челници клуба буду жељели у саставу.

Цијелу каријеру носи дрес Барселоне, а у посљедње вријеме појавили су се проблеми у вези са продужењем уговора. Таква ситуација изазвала је бојазан код навијача каталонског клуба, али је Меси смирио страсти најавом да ће и у наредно вријеме играти за "блауграну".

- Одувијек сам говорио да ми је Барселона све и остаћу овдје док сам пожељан. Када не будем могао да помогнем онда и не треба да будем ту. Желимо да освојимо све трофеје. Ниједно такмичење нема приоритет, јер сваки вреднујемо једнако. Мрзим да губим, пораз на мене не утиче само неколико сати послије утакмице, већ дуже времена. Не могу да поднесем осјећај пораза и то користим као мотив, да дам све што је потребно за побједу - рекао је Меси.

Најбољи фудбалер каталонског клуба требало би да продужи уговор са Барселоном, али договор још није постигнут, а предсједник клуба Ђозеп Марија Бартомеу рекао је прошле седмице да није забринут због тога. Уговор му истиче на крају наредне сезоне, а поједини шпански медији навели су да је 29-годишњи Аргентинац незадовољан због тога што управа није конкретно разговарала са његовим менаџером. Ситуацију помно прати Пеп Гвардиола који нуди богатство како би Месија видио на "Етихаду". Шпански стручњак је тренутно на удару критика због лоше форме "грађана", али Меси вјерује у његов успјех.

- То је врло компликована лига, прошла сезона је то показала, па је тешко предвидјети. Пеп је веома успјешан тренер, прилагодиће се и сигуран сам да ће остварити успјех - рекао је Меси.

Један од најбољих фудбалера свих времена говорио је о односу са највећим ривалом Кристијаном Роналдом, нагласивши да га учинак нападача Реала не мотивише ванредно.

- Постоји велико узајамно поштовање. Кристијана видим као великог играча, који је постигао велике ствари, јер је то што јесте. Моја мотивација увијек долази из жеље да се нешто добро уради за Барселону, Аргентину и навијаче - додао је Меси.

Уговор

Месију уговор са Барселоном истиче овог љета, а још увијек није било конкретних преговора. Будући да је Реал недавно продужио сарадњу са Роналдом, Тонијем Кросом, Геретом Бејлом и осталим играчима, те сада сва тројица зарађују више од Месија, очекује се да Аргентинац подигнути цијену, јер на другим мјестима може тражити знатно више новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана