Мелбурн: Послије Ђоковића испао и Мареј

Танјуг
Мелбурн: Послије Ђоковића испао и Мареј

Мелбурн - Њемачки тенисер Миша Зверев приредио је рано јутрос сензацију на Аустралијен опену елиминисавши броја један Ендија Марија са 3:1 у сетовима.

Зверев је 50. на АТП листи а меч у Род Лејвер арени је трајао три сата и 36 минута.


Мареј је послије шокантног пораза од Зверева рекао да је гледао подједнако шокантну елиминацију Новака Ђоковића, али да му то није било у глави данас. "Гледао сам Новаков меч, али он није имао никакав утицај на моје играње. Када год је требало, Миша је одиграо сјајно. Извукао је неке одличне поене и потпуно заслужио да побједи. Одиграо је сјајан меч", рекао је Мари, преноси Б92.

Британац је рекао је да разочаран због пораза јер је желио да стигне што даље на турниру.

"Зверев је направио неколико брејкова, могао сам и ја на тај начин да преокренем меч, али нисам успио. Био је бољи у четири сета и побједио. Разочаран сам, иза мене је најбољих седам месеци у мом животу. Био сам фаворит на овом турниру, имао сам жељу да прођем што даље, али сада нећу имати прилику да освојим овај турнир", рекао је први рекет свијета.

Он је пет пута до сада губио у финалу овог турнира, сада није успио да прође ни прву недјељу.

Ово је први Гренд слем на којем је наступао као први играч свијета.

Након дуела који многи називају и ''мечом живота'', Зверев ни сам не зна како је успио да тријумфује.

"Као да сам био у коми, само сам играо сервис и волеј од почетка до краја. Не знам како сам ово урадио, боље ми ви реците, ви сте гледали", рекао је Зверев послије меча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана