Mejveder bolji od Pakjaa na bodove u »meču vijeka«

24sata.hr
Mejveder bolji od Pakjaa na bodove u »meču vijeka«

Las Vegas - Bokserski spektakl i dugoočekivani “meč vijeka” pripao je Amerikancu Flojdu Majvederu, koji je jednoglasnom odlukom sudija (118-110, 116-112, 116-112) svladao Filipinca Manija Pakjaa u “MGM Grand Garden Areni” u Las Vegasu pred više od 15.000 gledalaca.

Mani Pruti Boj  sad je vlasnik pojasa po WBA, WBC, WBO i The Ring verziji u kategoriji njelter.

“Želim zahvaliti Bogu na pobjedi, navijačima koji su došli u Vegas i širom svijeta. Pakjao je đavolski dobar borac, sad znam zašto je dio elite boksa. Znao sam da će dobiti neke runde, imao je svojih trenutaka u borbi, ali učinio sam sve što sam trebao da dobijem i držao ga na distanci. Moj bi tata sigurno učinio više, ali Mani je težak suparnik. Imam još jednu borbu u septembru, rekao je Flojd nakon pobjede, ispraćen zvižducima iz dobrog dijela dvorane.

“ Mislim da sam ja pobijedio. Mislim da je borba bila dobra. Mnogo puta sam ga pogodio, vidio sam udarce. On se stalno kretao po ringu pa nije bilo lako zadati toliko udaraca. Mogu da podnesem njegovu snagu, on nije jak kao neki drugi bokseri. Nije veći od mene, iako veličina nije ni bitna. Borio sam se i sa većim momcima”, kazao je Pakjao.

Bio je to dug i iscrpljujuć meč na svih 12 rundi, nakon kojeg su oba dizala ruke u zrak slaveći pobjedu. Bio je to indikatorkoliko je zapravo malo toga presudilo. Mejveder je aktivnije otvorio meč i u prvoj rundi zadao više udaraca, a Pakjao se više branio i u drugoj, donosi 24sata.hr.

Filipinac je odgovorio dominacijom u druge dvije runde, a posebno je opasan bio u četvrtoj, gdje je pošteno uzdrmao Mejvedera. Sljedećih nekoliko rundi proteklo je u sporijem tempu, u osmoj je Pakjao ponovno imao odličan direkt, ali nedugo potom odgovorio je Mejveder, a sama završnica bila je vrlo izjednačena. Ipak, nekim čudom sudije su uvjerljivo presudile u korist prvaka, kojem je ovo 48. pobjeda u isto toliko profesionalnih mečeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana