Медведев избацио Новака, ништа од српског полуфинала

B92
Медведев избацио Новака, ништа од српског полуфинала

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић поражен је у четвртфиналу Монте Карла од Руса Данила Медведева.

Медведев је славио са 2:1 у сетовима и то 3:6, 6:4, 2:6.

Био је ово њихов четврти сусрет и прва побједа за Руса којом се реванширао Ђоковићу за пораз у Мелбурну на Аустралијан Опену, када је број један славио у четири сета.

Рус се боље снашао по вјетру, Новак је показао доста осцилација у овом мечу и пораз је био логична посљедица.

Штета је што је овом поразом “спријечено” српско полуфинале, па ће тако умјесто Новака, на мегдан Душану Лајовићу у полуфинале отићи руски тенисер.

Ипак, без обзира на пораз, Ђоковић Монте Карло напушта са 95 бодова више у односу на почетак недјеље. С обзиром да је ово био његов први турнир на шљаци, не треба превише читати у овом поразу, пошто је јасно да му је циљ да у топ форми буде када је најважније, крајем маја на Ролан Гаросу.

У почетном сету, Медведев је одмах кренуо одлучно и начинио је брејк већ тада и повео са 2:0. Држао је ту предност без већих проблема, да би потом у деветом гему начинио још један брејк за освајање првог сета резултатом 6:3.

У другом сету, Новак се тргнуо, заиграо је знатно боље и сигурније. Прорадили су дроп шотови, који га нису “слушали” у почетном сету, а послије тачно сат времена игре стигао је и до првих брејк лопти које је искористио да поведе са 2:1.

Успио је Ђоковић да сачува свој сервис до краја сета, десети гем завршио је са неколико ас сервиса и тако је изједначио на 1:1 у сетовима.

Када се очекивало да ћемо видјети оног старог Новака, опет су услиједиле осцилације у игри. Прву брејк прилику која му се указала, Медведев је искористио, било је то у четвртом гему за вођство од 3:1.

Добио је руски тенисер и наредна два гема уз нови брејк, да би се Новак накратко пробудио, вратио брејк у седмом гему, али је услиједио нови ударац, трећи брејк Медведева који је истовремено био и крај за Новакове наде да ће играти у полуфиналу.

У полуфиналу, Медведев ће играти са Душаном Лајовићем. Биће им то тек други меч у каријери.

Протекли, на “Купу кремља” јесенас, Рус је добио без проблема са 6:2, 6:1.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана