Мажић завршио учешће на Свјетском првенству!

B92
Мажић завршио учешће на Свјетском првенству!

Милорад Мажић, најбољи српски судија, завршио је учешће на Свјетском првенству у Русији, пошто га Међународна фудбалска федерација (ФИФА) није делегирала за преостала два сусрета.

Колико год да је било очекивано да један од најбољих свјетских арбитара неће судити велико финале између Хрватске и Француске, због односа Србије и Хрватске, Судијска комисија на челу са Пјерлуиђијем Колином морала је да га награди барем мечом за треће мјесто у коме се састају Белгија и Енглеска.

Арбитар који је дијелио правду у минулом финалу Лиге шампиона био је међу најбоље оцијењеним судијама на Мундијалу, а посебно се истакао, заједно са својим помоћницима Милованом Ристићем и Дејаном Ђурђевићем, у четвртини финала – судећи без грешке велики дерби између Бразила и Белгије.

ФИФА је одлучила да финални дуел у Москви, који је на програму у недјељу од 17 часова, повјери Нестору Питани из Аргентине, док ће правду у борбу за бронзу дијелити Иранац Алириза Фагани.

Истовремено и одлука да Иранац суди прије Бјерна Кујперса меч за треће мјесто такође се може сматрати дискутабилном.

Мажић је на Мундијалу у Русији судио још два меча, оба у групној фази – између Јужне Кореје и Мексика, однонсо Сенегала и Колумбије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана