Марсело фудбалер Реал Мадрида: Мислио сам да ме возе у Сибир

Агенције
Марсело фудбалер Реал Мадрида: Мислио сам да ме возе у Сибир

Мадрид - Вјероватно најбољи лијеви бек на свијету, Бразилац Марсело није знао шта је Лига шампиона док је играо у отаџбини, а сада је власник три трофеја најелитнијег клупског такмичења на свијету.

Већ десет година наступа за Реал, достигао је потенцијал свог славног земљака и претходника Роберта Карлоса и сада је неизоставан дио машинерије Зинедина Зидана. Тешко да постоји играч који дјелује у посљедњој линији одбране, а да има онакву технику, продорност и луцидност. У почетку му је Реал дјеловао као научна фантастика.

- Послије једног меча пришао ми је неки човјек, није имао никакву легитимацију и питао ме да ли бих играо за Реал. Насмијао сам се и рекао наравно, али сам мислио да се шали. Тражио ме је ЦСКА, али ми се није свидјела зима у Москви. Недуго након тога неки други тип ме пресрео у хотелу, представио се као менаџер и рекао ми да се спакујем и ако желим поведем дјевојку у Мадрид. Помислио сам да ће ме ставити у авион и одвести негдје у Сибир, али заиста сам се нашао у Реалу. Ставили су папир, потписао сам, моји нису вјеровали код куће док нису видјели на телевизији. Мислио сам да идем да се упознам са клубом, да нешто преговарамо, али су ставили папир и ту су били новинари. И ја сам потписао, помислио сам шта могу да изгубим у Реалу - запитао се Марсело, који је сада један од омиљених играча међу навијачима Мадриђана.

Феноменални фудбалер имао је тешко дјетињство као, уосталом, добар дио његових земљака који данас јуре лопту. Беспарица је била дио његове свакодневице, али га материјални проблеми нису зауставили највише захваљујући дједу, који му је био највећа подршка.

- Дједу дугујем све, возио ме на тренинге, а када нисмо имали новца за бензин, продао је кола како би ми плаћао аутобус. Послије је добио "бубу" на илегалној лутрији, свашта смо прошли тим аутомобилом. Када сам као клинац отишао у Флуминенсе, морао сам  остати тамо у кампу, јер није имао новца да ме вози кући. Дебитовао сам за први тим и био је на трибинама. Сматрао сам да је мисија завршена, али сам онда видио саиграче како гледају неку утакмицу. Било је то финале Лиге шампиона између Монака и Порта, а нисам имао појма да постоји такво такмичење. У Бразилу то гледају богати људи, јер сиротиња нема те програме - рекао је Марсело.

Карлосови савјети

Када је дошао у Реал, неприкосновен на позицији лијевог бека био је Роберто Карлос. Иако је знао да ће га Марсело замијенити на том мјесту, Карлос се према млађем саиграчу односио као брат.

- Звао ме је да заједно проведемо први Божић, јер сам био усамљен. То нико не би урадио. Понашао се према мени заштитнички, као старији брат, а Канаваро ми је објаснио да је добио "Златну лопту" и да вјероватно може да ме покрије ако одем у напад. Сада ми то исто прича Каземиро. Због њега вјерујем да могу играти до 45. године - рекао је Марсело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана