Мареј испао послије 4:0 у одлучујућем сету

Агенције
Мареј испао послије 4:0 у одлучујућем сету

Први тенисер свијета Енди Мари завршио је такмичење на Мастерсу у Монте Карлу већ у трећем колу, поразом од Алберта Рамос-Вињоласа.

Рамос-Вињолас је савладао Марија послије преокрета резултатом 2:6, 6:2, 7:5, иако је Британац у одлучујућем сету имао вођство од 4:0 и два брејка предности!

Послије убједљиво освојеног првог сета очекивало се да ће меч бити брзо готов, али се десио преокрет на Централном терену турнира у Кнежевини.

Шпанац је узвратио истом мјером, изједначио у сетовима, али је онда Енди повео 4:0 направивши два брејка у одлучујућем дијелу игре и био на корак до побједе. Тада се догодио несхватљив пад – Алберт је везао четири гема, имао 0:40 за потпуни преокрет, када се Мари тргнуо.

Прекинуо је серију ривала, али је посустио у финишу и 29-годишњи момак из Барселоне је до највећег тријумфа у каријери стигао за више од два и по сата.

Тако је окончан повратак Британца послије повреде лакта због које је паузирао више од мјесец дана, па ће изгубити 335 бодова јер је прошле сезоне испао у полуфиналу.

Шпански тенисер ће се у четвртфиналу састати са Марином Чилићем из Хрватске, који је раније током дана у два сета, 6:2 и 7:6 (0) побједио Томаша Бердиха.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 4.273.775 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана