Мареј: Надам се да Новак није глумио

Агенције
Мареј: Надам се да Новак није глумио

Шкотски тенисер Енди Мареј рекао је да је љут на себе јер је дозволио да му ритам поквари Ђоковићева физичка слабост почетком трећег сета.

Мареј је и четврти пут изгубио у финалу Аустралијан опена, трећи пут од Ђоковића, са 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:3, 6:0.

"Трећи сет био је фрустрирајућиу јер сам дозволио да ме поремети то што је он неколико пута пао на земљу послије удараца. Дјеловало је као да има грчеве и зато ми је пажња мало одлутала. Трећим сетом сам разочаран, не толико у четвртом јер је он тада погађао све, нарочито на крају", рекао је Мареј.

Потом је услиједио низ питања који су инсинуирала да је Новак намјерно глумио повреду, а прво је гласило – да ли је легитимна тактика можда да натјераш противника да помисли да си повређен, а онда да се вратиш у великом стилу?

"Није легитимна. Не знам шта је био проблем, али очигледно је био у лошем стању, да би се вратио на невјероватан начин у трећем сету. Онда је почео сјајно да се креће и да удара лоптицу у четвртом сету, тако да не знам шта је тачно било с њим".

То објашњење није било довољно, па је наредно питање било – да ли мислиш да је у томе било и намјере?

"Не знам, заиста немам појма, надам се да то није био случај. Ако је био грч, тешко је опоравити се и играти тако добро на крају. Љут сам на себе јер сам дозволио да ме то поремети, поготово зато што сам играо добро и имао ’моментум’ на почетку трећег сета. Игра ми је опала на десет минута и меч ми је побјегао".

То није био крај скандалозном понашању новинара – услиједила је слиједећа конструкција: Играо си с њим и раније, било је много мечева у којима је дјеловао повређено. Изгледа да те је сада више пореметило него обично.

"Не знам тачно. Као што сам рекао, начин на који се кретао на крају трећег сета, почео је поново да игра много боље. Не знам, можда је то била ситуација када знате да неко има грчеве много прије краја меча, онда се осјећате добро на терену, али опао ми је ниво на 10-15 минута и он се вратио. Не знам шта је било посриједи, али ово ми се никада није десило у финалу Слема. Можда је имало везе са значајем меча, не знам", Мареј је по ’хиљадити’ пут одговорио на слично питање, па није ни чудо што је "не знам" тако често.

И на крају, пето питање на истом трагу – да ли си сада научио лекцију, нећеш примејтити ако се слиједећи пут догоди иста ствар?

"У сваком мечу концентришеш се на свој дио терена, то је основна ствар. Одиграо сам довољно мечева и требало је боље да се изборим са том ситуацијом. То хоћу да кажем – трећи сет је за мене био разочаравајући јер осјећам да сам могао боље".

Мареј каже да, за разлику од УС опена, мисли да није изгубио меч на физичком плану.

"Физичка спрема није узрок пораза, не вјерујем. Знам како се осјећам сада и како сам се осјећао послије УС опена – сада сам физички у реду. Чинило се да се он физички мучи више од мене – то је ваљда једно побољшање. Такође, осјећам да сам и овде имао шансе и да сам у прва три сета играо боље него у Њујорку. Он је играо фантастично у четвтом сету, погађао је линије и нисам могао много да урадим".

Упркос поразу, Шкот је одиграо сјајан турнир, а за то је заслужна и Амели Морезмо.

"У посљедња два мјесеца имао сам много времена да радим на игри са Амели, као и на физичкој спреми са својим тимом. Лако ми је да седим овде и да говорим како ми је помогла, али мислим да сте сви гледали моје мечеве и да сте могли да видите како изгледам на терену у поређењу са оним како сам изгледао прије неколико мјесеци. Много тога своди се на то да ме мотивише, ради на правим стварима, то је то", закључио је Мареј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана