Марадона и Наполи нападају Мадрид

Агенције
Марадона и Наполи нападају Мадрид

Мадрид/Минхен - Више од 10.000 навијача Наполија и предвођених највећим сином овог клуба Дијегом Марадоном покушаће да помогну фудбалерима са југа Италије да се што више испрсе браниоцу круне у Лиги шампиона Реал Мадриду (20.45).

Еуфорија у Напуљу није спласнула од тренутка када је жријеб спојио Реал и Наполи, а кулминирала је у посљедњих неколико дана. Гости су добили нешто мање од 4.000 улазница, а на пут је кренуло више од 10.000 навијача, који су се на све начине довијали како да дођу до вриједног комадића папира. Контактирали су рођаке и пријатеље у Мадриду и наговарали их да постану чланови Реала и тако стекну право да купе улазнице. То их је коштало додатних 30 евра плус још цијена карте која се креће од 70 до 400 евра, али љубав према клубу темпераментних јужњака је далеко већа. Није ни чудо, јер сањају велики успјех још од краја осамдесетих када је Марадона са Наполијем харао "чизмом" и донио клубу једини европски трофеј Куп УЕФА. Није потребно бити паметан па рећи да ће гостима бити врло тешко против најтрофејнијег клуба свих времена. Мадриђани не знају за пораз у елитном такмичењу на чак 18 мечева, а успјели су да се извуку из кризе послије испадања из Купа краља.

- Наполи је снажан противник, са брзим играчима и покушаћемо да сачувамо нашу мрежу како бисмо мирније отишли на реванш - рекао је капитен Реала Серхио Рамос.

Међутим и Наполи има своје адуте. Први је свакако најбољи стријелац тима Дрис Мертенс, а сигурно ће више од осталих бити мотивисани бивши чланови Реала голман Пепе Реина, те Раул Албиол и Хозе Каљехон.

Бајерн ће покушати да заустави Арсенал и четврту сезону у низу, док ће екипа Арсена Венгера настојати да прекине лош низ. Меч на "Алијанц арени" судиће најбољи српски арбитар Милорад Мажић.

Реал раскида са "Адидасом"

Амерички спортски бренд "Андер армор", чији су најпознатији манекени Енди Мареј, Стеф Кари и Мајкл Флпс  почео је преговоре о спонзорству са Реалом, што значи да би "краљевски" клуб могао раскинути сарадњу са "Адидасом". Американци наводно нуде 150 милиона евра годишње, а уколико договор буде постигнут, биће то најуноснији уговор у свијету фудбала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана