Ludogorec u Ligi šampiona, Porto izbacio Romu

Agencije
Ludogorec u Ligi šampiona, Porto izbacio Romu

Fudbaleri Ludogoreca plasirali su se u Ligu šampiona pošto su u revanšu plej-ofa odigrali neriješeno sa češkom Viktorijom Plzenj u gostima 2:2.

Bugarski šampion, koji je prethodno poslije produžetaka izbacio Crvenu zvezdu, dalje je prošao sa ukupnih 4:2, poslije pobjede od 2:0 u prvoj utakmici.

Sjajno je meč otvorio češki predstavnik, pa je već u sedmom minutu poveo golom Durisa. Ipak, uigrana bugarska ekipa nije pala kao i u Beogradu, a brzo izjednačenje donio je Vura u 17. minutu.

U nastavku meča domaćin je pokušavao na sve načine, ali bila su mu potrebna još tri gola za prolaz. U 64. minutu Mateju je pogodio za 2:1, ali to je bilo sve, pošto se Ludogorec odbranio, u 96. minutu je i izjednačio i igraće Ligu šampiona drugi put u posljednje tri godine.

U derbiju plej-ofa Porto je poslije 1:1 na svom terenu savladao Romu u Rimu sa 2:0, a veliku pomoć gosti su dobili od kapitena domaćina Danijelea De Rosija.

Gosti iz Portugala poveli su u osmom minutu golom Monteira kome je asistirao Oktavio, a onda je u 39. minutu De Rosi napravio glupost, pregrubo je startovao i isključen je.

Roma se nekako držala sa igračem manje, imala je i nekoliko prilika da izjednači, ali sa dva igrača manje nije mogla. U 50. minutu Emerson je uradio nešto slično kao i De Rosi, pa su Rimljani do kraja igrali sa devetoricom. Iskusni Porto to je iskoristio. U 73. minutu pogodio je Lajun, a dva minuta kasnije i Korona.

Revanš je nekako preživio Seltik Brendana Rodžersa protiv Hapoel Ber Ševe. Poslije spektakularnog meča u Škotskoj kada je Seltik vodio sa 3:0, Izraelci prišli na 3:2, a domaćin slavio sa 5:2, u revanšu je bilo veoma zanimljivo.

Domaći tim vodio je već u 48. minutu sa 2:0 golovima Sahara i Hobana, ali Seltik je do kraja uspio da se odbrani i ipak izbori prolaz u Ligu šampiona.

U grupnoj fazi je i Monako, koji je protiv Viljareala najveći dio posla odradio u Španiji kada je slavio sa 2:1. U revanšu je domaćin pobjedio sa 1:0 golom sa penala koji je iskoristio u 90. minutu Fabinjo.

Poljska Legija remizirala je u revanšu sa irskim Dandalkom 1:1, pa je dalje prošla sa ukupnih 3:1 posle pobjede u prvom meču.

Liga šampiona, plej-of revanš:

Roma (Italija) – Porto (Portugal) 0:1 (prvi meč 1:1)
Hapoel BŠ (Izrael) – Seltik (Škotska) 2:0 (2:5)
Legija (Poljska) – Dandalk (Irska) 1:1 (2:0)
Monako (Francuska) – Viljareal (Španija) 1:0 (2:1)
Viktorija (Češka) – Ludogorec (Bugarska) 2:2 (0:2)

Srijeda:

APOEL (Kipar) – Kopenhagen (Danska) (0:1)
Rostov (Rusija) – Ajaks (Holandija) (1:1)
Mančester Siti (Engleska) – Steaua (Rumunija) (5:0)
Menhengladbah (Nemačka) – Jang Bojs (Švajcarska) (3:1)
Salcburg (Austrija) – Dinamo Zagreb (Hrvatska) (1:1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana