Лудогорец у Лиги шампиона, Порто избацио Рому

Агенције
Лудогорец у Лиги шампиона, Порто избацио Рому

Фудбалери Лудогореца пласирали су се у Лигу шампиона пошто су у реваншу плеј-офа одиграли неријешено са чешком Викторијом Плзењ у гостима 2:2.

Бугарски шампион, који је претходно послије продужетака избацио Црвену звезду, даље је прошао са укупних 4:2, послије побједе од 2:0 у првој утакмици.

Сјајно је меч отворио чешки представник, па је већ у седмом минуту повео голом Дуриса. Ипак, уиграна бугарска екипа није пала као и у Београду, а брзо изједначење донио је Вура у 17. минуту.

У наставку меча домаћин је покушавао на све начине, али била су му потребна још три гола за пролаз. У 64. минуту Матеју је погодио за 2:1, али то је било све, пошто се Лудогорец одбранио, у 96. минуту је и изједначио и играће Лигу шампиона други пут у посљедње три године.

У дербију плеј-офа Порто је послије 1:1 на свом терену савладао Рому у Риму са 2:0, а велику помоћ гости су добили од капитена домаћина Данијелеа Де Росија.

Гости из Португала повели су у осмом минуту голом Монтеира коме је асистирао Октавио, а онда је у 39. минуту Де Роси направио глупост, прегрубо је стартовао и искључен је.

Рома се некако држала са играчем мање, имала је и неколико прилика да изједначи, али са два играча мање није могла. У 50. минуту Емерсон је урадио нешто слично као и Де Роси, па су Римљани до краја играли са деветорицом. Искусни Порто то је искористио. У 73. минуту погодио је Лајун, а два минута касније и Корона.

Реванш је некако преживио Селтик Брендана Роџерса против Хапоел Бер Шеве. Послије спектакуларног меча у Шкотској када је Селтик водио са 3:0, Израелци пришли на 3:2, а домаћин славио са 5:2, у реваншу је било веома занимљиво.

Домаћи тим водио је већ у 48. минуту са 2:0 головима Сахара и Хобана, али Селтик је до краја успио да се одбрани и ипак избори пролаз у Лигу шампиона.

У групној фази је и Монако, који је против Виљареала највећи дио посла одрадио у Шпанији када је славио са 2:1. У реваншу је домаћин побједио са 1:0 голом са пенала који је искористио у 90. минуту Фабињо.

Пољска Легија ремизирала је у реваншу са ирским Дандалком 1:1, па је даље прошла са укупних 3:1 после побједе у првом мечу.

Лига шампиона, плеј-оф реванш:

Рома (Италија) – Порто (Португал) 0:1 (први меч 1:1)
Хапоел БШ (Израел) – Селтик (Шкотска) 2:0 (2:5)
Легија (Пољска) – Дандалк (Ирска) 1:1 (2:0)
Монако (Француска) – Виљареал (Шпанија) 1:0 (2:1)
Викторија (Чешка) – Лудогорец (Бугарска) 2:2 (0:2)

Сриједа:

АПОЕЛ (Кипар) – Копенхаген (Данска) (0:1)
Ростов (Русија) – Ајакс (Холандија) (1:1)
Манчестер Сити (Енглеска) – Стеауа (Румунија) (5:0)
Менхенгладбах (Немачка) – Јанг Бојс (Швајцарска) (3:1)
Салцбург (Аустрија) – Динамо Загреб (Хрватска) (1:1)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана