Lpul i Sevilja idu u Bazel

B92
Lpul i Sevilja idu u Bazel

Fudbaleri Liverpula i Sevilje plasirali su se u finale Lige Evrope koje će se 18. maja održati u Bazelu.

Liverpul je poslije poraza od Viljareala 1:0 u Španiji, na Enfildu slavio sa ubjedljivih 3:0, dok je Sevilja na svom terenu pobjedila Šahtjor sa 3:1, poslije 2:2 u Ljvovu.

Sevilja će imati priliku da treći put zaredom osvoji trofej u Ligi Evrope, a Liverpul da se preko ovog takmičenja domogne direktnog plasmana u Ligu šampiona naredne sezone.

Liverpul je odigrao mnogo bolji meč i ranim golom kontrolisao igru, dok je Viljareal jedinu ozbiljniju priliku imao samo na početklu meča. Ekipa Jirgena Klopa povela je autogolom Sorijana u sedmom minutu, prednost je duplirao Staridž u 63, a prolaz u finale ovjerio je Lalana devet minuta prije kraja meča.

I u drugom susretu domaća ekipa bila je bolja, ali se ni Šahjtor nije predavao. Dvostruki strelac za Sevilju bio je Gameiro u devetom i 47. minutu, a Marijano je postavio konačan rezultat u 59. Pogodak za ukrajinski tim postigao je Eduardo u finišu prvog poluvremena, kada je unio neizvjesnost u meč, ali je španska ekipa brzo riješila sve dileme o tome ko će u Bazel.

Liverpul – Viljareal 3:0

Sevilja – Šahtjor 3:1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana