Лпул и Севиља иду у Базел

Б92
Лпул и Севиља иду у Базел

Фудбалери Ливерпула и Севиље пласирали су се у финале Лиге Европе које ће се 18. маја одржати у Базелу.

Ливерпул је послије пораза од Виљареала 1:0 у Шпанији, на Енфилду славио са убједљивих 3:0, док је Севиља на свом терену побједила Шахтјор са 3:1, послије 2:2 у Љвову.

Севиља ће имати прилику да трећи пут заредом освоји трофеј у Лиги Европе, а Ливерпул да се преко овог такмичења домогне директног пласмана у Лигу шампиона наредне сезоне.

Ливерпул је одиграо много бољи меч и раним голом контролисао игру, док је Виљареал једину озбиљнију прилику имао само на почетклу меча. Екипа Јиргена Клопа повела је аутоголом Соријана у седмом минуту, предност је дуплирао Стариџ у 63, а пролаз у финале овјерио је Лалана девет минута прије краја меча.

И у другом сусрету домаћа екипа била је боља, али се ни Шахјтор није предавао. Двоструки стрелац за Севиљу био је Гамеиро у деветом и 47. минуту, а Маријано је поставио коначан резултат у 59. Погодак за украјински тим постигао је Едуардо у финишу првог полувремена, када је унио неизвјесност у меч, али је шпанска екипа брзо ријешила све дилеме о томе ко ће у Базел.

Ливерпул – Виљареал 3:0

Севиља – Шахтјор 3:1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана