Liga šampiona: Real s minimalcem u Minhen

B92
Liga šampiona: Real s minimalcem u Minhen

Madrid - Fudbaleri Real Madrida savladali su minimalnim rezultatom Bajern Minhen u prvom meču polufinala UEFA Lige šampiona.

Bajern je dominirao na Santjago Bernabeu pas igrom, imao 300 dodavanja više od Reala, ali su Madriđani jedini stigli do gola preko Karima Benzeme iz kontre u 19. minutu.

Real je kontrama odgovarao na jalovu tiki-taka taktiku Bajerna, koji je bio nemoćan u drugom poluvremenu. Ronaldo i Di Marija su promašili zicere za 2:0, a Kasiljas sprečio Gece da izjednači u finišu meča. Revanš je u Minhenu u utorak.

Prvo poluvreme obilježila je terenska dominacija Bajerna, ali Bavarci nisu stvorili nijednu gol šansu. S druge strane, Real je već iz prve akcije, iz sjajne kontre kombinacijom Ronaldo-Koentrao-Benzema stigao do gola koji mu je donoo pobkedu.

U drugom poluvremenu Real je još lakše izlazio na kraj sa kacijama Bajerna, Riberi i Švajnštajger su bili nevidljivi, a Roben često izolovan pa nije mogao sam da konkretnije ugrozi Kasiljasa.

S druge strane, Real je pretio iz polukontri, a Ronaldo i Di Marija su propustili zicere za 2:0. U samom finišu meča Bajern je imao sjajnu šansu da se neporažen uz gol u gostima vrati u Minhen, ali je Kasiljas fantastično intervnisao na snažan šut Gecea sa desetak metara.

Dva tima zajedno imaju 14 titula šampiona Evrope, a Bajern se nada da će postati prvi koji je odbranio titulu u Ligi šampiona. Ovo je njihov šesti duel u polufinalu, Bajern je bio bolji 1976, 1987, 2001. i 2012, a Real samo 2000. godine.

U prvom polufinalnom duelu Atletiko Madrid i Čelsi su u utorak uveče igrali bez golova na Visente Kalderonu.

Liga šampiona, polufinale:
Real Madrid – Bajern Minhen 1:0 (1:0)
Benzema 19

Real Madrid: Kasiljas – Koentrao, Pepe (Varan 73'), Ramos, Karvahal – Alonso, Isko (Iljaramendi 82'), Modrić – Di Marija, Ronaldo (Bejl 73') – Benzema

Bajern Minhen: Nojer – Alaba, Boateng, Dante, Rafinja (Martines 66') – Lam, Švajnštajger (Miler 74'), Kros – Riberi (Gece 72'), Roben – Mandžukić

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana