Лига шампиона: Динамо у плеј-офу послије филмске утакмице у Молдеу

Б92
Лига шампиона: Динамо у плеј-офу послије филмске утакмице у Молдеу

Фудбалери загребачког Динама пласирали су се у плеј-оф квалификација за улазак у Лигу шампиона послије драматичног ремија у Молдеу – 3:3.

У првом мечу било је 1:1, па је хрватски шампион прошао даље због више постигнутих голова у гостима.

Меч у Норвешкој био је потпуно невјероватан, домаћин је искористио само један од три пенала, а Динамо је умало испустио предност од 3:0.

Све је почело у осмом минуту када је Камара очајно извео пенал и пребацио гол, а на другој страни је услиједио блицкриг Динама који је постигао три гола за само пет минута.

У 17. минуту Пјаца је искористио непажњу одбране домаћина, три минута касније Адеми је повећао на 2:0, а Рог је већ у 22. минуту погодио за 3:0. До краја полувремена смањио је Хусеин у 43. минуту, два минута касније Сингу је пенал одбранио голман Динама, а у наставку је виђена права драма.

Тек трећи пенал домаћин је искористио – у 52. минуту погодио је Елиунуси, а Камара је 15 минута прије краја поставио коначан резултат. Прије тога, у 72. минуту Форен је због два жута картона искључен.

Искључења је било и на Кипру и то за домаћина. Мидтјиланд је повео голом Свиатченка већ у трећем минуту, а послије искључења Оливеире у 30. имао је сат времена да постигне гол који би их одвео у плеј-оф. АПОЕЛ је ипак успио да се одбрани и оствари велики успјех.

Огромно изненађење виђено је у Амстердаму гдје је Рапид побједио Ајакс са 3:2 И избацио холандски тим послије 2:2 у првој утакмици у Аустрији. Гости су на полувремену водили са 2:0 головима Берића и Шауба. Ајакс је успио да се врати и изједначи, голове су постигли Милик у 53. и српски репрезентативац Немања Гудељ у 75. минуту, али Шауб је својим другим голом у 77. минуту поставио коначан резултат.

Најмање проблема је, према очекивањима, у уторак имао Монако који је већ у првом мечу зевршио велики дио послије апротив Јанг Бојса када је славио са 3:1. У реваншу је француски тим прорадио у другом полувремену, а голове за убједљив тријумф постигли су Кавалаиро, Курзава, Мартиал и Ел Шарави.

Квалификације за ЛШ, 3. коло:

АПОЕЛ – Мидтјиланд 0:1 (први меч 2:1)
Молде – Динамо Загреб 3:3 (1:1)
Ајакс – Рапид 2:3 (2:2)
Монако – Јанг Бојс 4:0 (3:1)

сриједа:

Партизан - Стеауа (1:1)
Базел – Лех (3:1)
Скендербау – Милсами (2:0)
Астана – ХЈК (0:0)
Карабаг – Селтик (0:1)
Викторија – Макаби Тел Авив (2:1)
БАТЕ – Видеотон (1:1)
Малме – Ред Бул (0:2)
Бриж – Панатинаикос (1:2)
Спарта – ЦСКА (2:2)
Шахтјор – Фенербахче (0:0)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана