Liga Evrope: Prošli Dinamo, Everton, Trabzon...

B92
Liga Evrope: Prošli Dinamo, Everton, Trabzon...

Everton, Dinamo Kijev i Trabzon plasirali su se u drugu fazu Lige Evrope, dok su Rijeka i Fejenord zakomplikovali situaciju šampionu Sevilji.

U grupi G, Rijeka je golovima Mojsesa i Kramarića savladala Standard i smanjila zaostatak na samo jedan bod za Seviljom, koju su u Roterdamu srušili Tornstra i El Ahmadi. U posljednjem kolu Rijeka gostuje u Andaluziji, dok Fejenord igra u Liježu.

U grupi H, Everton je sjajnom saradnjom Lukakua i Miralasa slavila u Volfsburgu i prošao dalje, ali su Nijemci ostali u sjajnoj poziciji za plasman u drugu fazu remijem Lila i Krasnodaru. "Vukovima" je u posljednjem kolu dovoljan remi u Francuskoj za prolaz, piše B92.

U grupi I, Sparta i Napoli su remizirali u Pragu te propustili šansu da pobjedom prođu dalje. To je iskoristio Jang Bojs trijumfom u Bratislavi, te zakomplikovao situaciju. Švajcarci čekaju Spartu u posljednjem kolu i vjerovatno će taj meč biti ključan, s obzirom da Napoli čeka Slovake koji imaju gol razliku 1:17.

U grupi J, Dinamo je pogocima u drugom poluvremenu dobio Rio Ave i prošao dalje, dok je Olborg iznenadio Steauu i došao na korak od druge faze. Dancima je potrebna pobjeda u Portugalu za plasman.

U grupi K, Fiorentina je sjajnim startom meča slavila u Gengamu sa igračem manje, te obezbijedila prvo mjesto. Poraz Francuza iskoristio je PAOK koji je u finišu slomio Dinamo u Minsku. Gengam stiže u Solun u posljednjem kolu, a remi ga vodi dalje.

U grupi L, Legija je doživjela prvi poraz, ali je samo ugrozila prvo mjesto u grupi. Lokeren je ispao uprkos pobjedi jer je Trabzon nadigrao Metalist. U posljednjem kolu Poljaci i Turci će se u Varšavi boriti za lakše rivale u nastavku takmičenja.

Rezultati:

Grupa G

Rijeka - Standard 2:0 (Mojses 25, Kramarić 34p)

Fejenord - Sevilja 2:0 (Tornstra 56, El Ahmadi 83 )

Grupa H

Volfsburg - Everton 0:2 (Lukaku 43, Miralas 75)

Krasnodar - Lil 1:1 (Ari 35 - Ru 79 )

Grupa I

Slovan - Jang Bojs 1:3 (Suma 11 - Oro 9p, Kubo 18, 63)

Sparta - Napoli 0:0

Grupa J

Dinamo Kijev - Rio Ave 2:0 (Lens 54, Veloso 78)

Olborg - Steaua 1:0 (Enevoldsen 72 )

Grupa K

Gengam - Fiorentina 1:2

Dinamo Minsk - PAOK 0:2 (Atanasidis 82, 89 )

Grupa L

Lokeren - Legija 1:0 (Vanaken 7)

Trabzon - Metalist 3:1 (Belkalem 36, Ekiči 87, Jilmaz 90+5 - Homenjuk 68)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana