Лига Европе: Прошли Динамо, Евертон, Трабзон...

Б92
Лига Европе: Прошли Динамо, Евертон, Трабзон...

Евертон, Динамо Кијев и Трабзон пласирали су се у другу фазу Лиге Европе, док су Ријека и Фејенорд закомпликовали ситуацију шампиону Севиљи.

У групи Г, Ријека је головима Мојсеса и Крамарића савладала Стандард и смањила заостатак на само један бод за Севиљом, коју су у Ротердаму срушили Торнстра и Ел Ахмади. У посљедњем колу Ријека гостује у Андалузији, док Фејенорд игра у Лијежу.

У групи Х, Евертон је сјајном сарадњом Лукакуа и Мираласа славила у Волфсбургу и прошао даље, али су Нијемци остали у сјајној позицији за пласман у другу фазу ремијем Лила и Краснодару. "Вуковима" је у посљедњем колу довољан реми у Француској за пролаз, пише Б92.

У групи И, Спарта и Наполи су ремизирали у Прагу те пропустили шансу да побједом прођу даље. То је искористио Јанг Бојс тријумфом у Братислави, те закомпликовао ситуацију. Швајцарци чекају Спарту у посљедњем колу и вјероватно ће тај меч бити кључан, с обзиром да Наполи чека Словаке који имају гол разлику 1:17.

У групи Ј, Динамо је погоцима у другом полувремену добио Рио Аве и прошао даље, док је Олборг изненадио Стеауу и дошао на корак од друге фазе. Данцима је потребна побједа у Португалу за пласман.

У групи К, Фиорентина је сјајним стартом меча славила у Генгаму са играчем мање, те обезбиједила прво мјесто. Пораз Француза искористио је ПАОК који је у финишу сломио Динамо у Минску. Генгам стиже у Солун у посљедњем колу, а реми га води даље.

У групи Л, Легија је доживјела први пораз, али је само угрозила прво мјесто у групи. Локерен је испао упркос побједи јер је Трабзон надиграо Металист. У посљедњем колу Пољаци и Турци ће се у Варшави борити за лакше ривале у наставку такмичења.

Резултати:

Група Г

Ријека - Стандард 2:0 (Мојсес 25, Крамарић 34п)

Фејенорд - Севиља 2:0 (Торнстра 56, Ел Ахмади 83 )

Група Х

Волфсбург - Евертон 0:2 (Лукаку 43, Миралас 75)

Краснодар - Лил 1:1 (Ари 35 - Ру 79 )

Група И

Слован - Јанг Бојс 1:3 (Сума 11 - Оро 9п, Кубо 18, 63)

Спарта - Наполи 0:0

Група Ј

Динамо Кијев - Рио Аве 2:0 (Ленс 54, Велосо 78)

Олборг - Стеауа 1:0 (Еневолдсен 72 )

Група К

Генгам - Фиорентина 1:2

Динамо Минск - ПАОК 0:2 (Атанасидис 82, 89 )

Група Л

Локерен - Легија 1:0 (Ванакен 7)

Трабзон - Металист 3:1 (Белкалем 36, Екичи 87, Јилмаз 90+5 - Хомењук 68)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана