Liga Evrope: Partizan juri prvi pobjedu

Tanjug
Liga Evrope: Partizan juri prvi pobjedu

BEOGRAD - Novi evropski ispit fudbaleri Partizana imaće večeras od 21.05 časova u trećem kolu grupe C Lige Evrope, kada im goste dolazi turski Bešiktaš.

Beograđani u ovaj susret ulaze veoma raspoloženi pošto su pobijedili najljućeg rivala Crvenu zvezdu prošlog vikenda, a trener Marko Nikolić rekao je da je Bešiktaš atraktivan rival i još se nada da će njegov tim nastaviti seriju dobrih rezultata.

- Posle Totenhema, dolazi nam još jedan odličan tim. Imaju kvalitet da igraju Ligu šampiona, što su pokazali protiv Arsenala u kvalifikacijama, ali i turskom prvenstvu, gde se nalaze na prvom mestu. Ipak, imamo jasan cilj i ne predajemo se protiv bilo koga. Daćemo sve od sebe, čak i ići preko granice gornjih mogućnosti - rekao je Nikolić.

Motiva za nadigravanje sa Turcima ne nedostaje njegovoj ekipi.

- Težićemo da odigramo još jedan dobar meč, želimo da serija potraje što je duže moguće i borićemo se za pobedu do poslednjeg sekunda utakmice - poručio je Nikolić.

Strateg Partizana istakao je da "crno-bijeli" ove sezone prave "vanredno dobre rezultate" i pozvao navijače da ispune stadion i pruže veliku podršku. On nije želio da dodatno opterećuje tim, iako će ovaj meč odrediti ambicije kluba u grupnoj fazi Lige Evrope.

- Na sredini smo takmičenja u grupi, najteži mogući protivnik i ovaj meč određuje dalje ambicije. Želim da rasteretim ekipu, jer smo plasmanom u grupnu fazu ostvarili cilj. Ovo su utakmice za uživanje - rekao je Nikolić i dodao da je odsustvo Miroslava Vulićevića zbog povrede koljena veliki hendikep za tim.

Nikolić je priznao da bi mu bilo drago da nadigra kolegu na klupi Bešiktaša i bivšeg selektora Hrvatske Slavena Bilića, ali i naveo da je bilježio i slađe pobjede u karijeri.

GRUPA C

1. Asteras  2        1        1        0        3:1     4

2. Totenhem         2        0        2        0        1:1     2

3. Bešiktaš        2        0        2        0        2:2     2

4. Partizan         2        0        1        1        0:2     1

 

 

Parovi

Krasnodar - Volfzburg (18), Alborg - Dinamo Kijev, Dinamo Minsk - Gengam, Lil - Everton, PAOK - Fjorentina, Rijeka - Fejenord, Slovan Bratislava - Sparta Prag, Standard Lijež - Sevilja, Steaua Bukurešt - Rio Ave, Trabzonspor - Lokeren, Jang Bojs - Napoli (19), Seltik - Astra, Klub Briž - Kopenhagen, Dnjipro - Karabag, Eštoril - Dinamo Moskva, Inter - Sent Etjen, Borusija M. - Apolon, Partizan - Bešiktaš, PSV - Panatinaikos, Salcburg - Dinamo Zagreb, Torino - HJK, Totenhem - Asteras, Viljareal - Cirih (21.05).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana