Levandovski bolji od 43 reprezentacije

Agencije
Levandovski bolji od 43 reprezentacije

Banjaluka - Napadač Poljske Robert Levandovski predvodi sve strijelce u evropskim kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, jer je u dosadašnjih devet kola postigao 15 golova i tako oborio dosadašnji rekord, a sa 50 pogodaka postao je najbolji strijelac u istoriji svoje selekcije.

Odlični golgeter raspucao se protiv Jermenije protiv koje je zabilježio het-trik u pobjedi Poljske rezultatom 6:1. Samo 13 evropskih reprezentacije dalo je više golova od napadača Bajerna i taj podatak govori sam za sebe o nevjerovatnim mogućnostima ovog 29-godišnjaka. Poljak je i u prošlom kvalifikacionom ciklusu za Evropsko prvenstvo bio na vrhunskom nivou, jer je na deset mečeva postigao 13 pogodaka, ali sada ima mogućnost da dodatno popravi saldo budući da Poljska posljednji meč igra sa Crnom Gorom koja je izgubila šanse za plaman na Svjetsko prvenstvo. Popularni Leva postigao je 62 odsto poljskih golova u kvalifikacijama pa ukoliko izabranici selektora Adama Navalke otputuju  na Mundijal kao prvoplasirani, biće to najviše zahvaljujući svojoj najvećoj zvijezdi. Nedostaje im samo bod iz posljednjeg meča sa "đetićima" kako bi proslavili odlazak u Rusiju, a niko ne sumnja da se nešto može izjaloviti na stadionu u Varšavi. Sada je već mitska priča da je Levandovski svojevremeno ponuđen Crvenoj zvezdi, ali tadašnja uprava beogradskog kluba nije prepoznala njegov kvalitet. Levandovski se profilisao kao jedan od najboljih svjetskih centarfora sa visokom cijenom na pijaci. Mnogi klubovi pozorno osluškuju situaciju u Bajernu, jer je najbolji strijelac Bavarca kritikovao rad uprave pa najbogatiji klubovi tu vide svoju šansu. U protekle dvije šampionske sezone minhenskog kluba Levandovski je postigao 60 golova u njemačkoj Bundesligi, a ovu je startovao sa osam pogodaka na sedam susreta što je više od jednog gola po sezoni. Samo prve sezone u Bajernu od posljednjih šest nije postigao 20 golova (dao je 17), a za to vrijeme dao je 151 pogodak pa samo Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo mogu da se pohvale boljim učinkom.

Golom Kristijana Eriksena Danska je kao gost savladala Crnu Goru rezultatom 1:0 i kolo prije kraja izborila baraž za Svjetsko prvenstvo. Danci se nadaju kiksu Poljske kako bi direktno otišli u Rusiju, ali je to teško očekivati. Rumunija je u okviru ove grupe dobila Kazahstan sa 3:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana