Лестеров резервиста богатији од Месија

Глас Српске
Лестеров резервиста богатији од Месија

Лестер - Најбољи фудбалери данашњице Кристијано Роналдо и Лионел Меси истовремено су и глобално најплаћенији играчи најважније споредне ствари на свијету, а када би им каријера трајала још сто година, не би успјели да се обогате као резервиста Лестера Фаик Болкија.

Име овог фудбалера није познато широј фудбалској јавности, знају га само на "Кинг Пауер" стадиону и скаути који прате утакмице резервних енглеских тимова. Болкија нема претјерано велик уговор, ни близу Роналда и Месија, али је рођен под срећном звијездом. За разлику од њих, потиче из пребогате породице. Болкија је братанац султана од Брунеја Хусанала и наслиједиће богатство вриједно 20 милијарди долара. Не само да је најбогатији фудбалер на свијету, него ће се појавити и на разним листама најимућнијих људи на планети. Рођен је у Лос Анђелесу, а већ дуже вријеме борави у Великој Британији, гдје гради фудбалску каријеру. Почео је у Саутемптоновој академији која је изњедрила и афирмисала велики број играча, а затим се преселио на пробу у Арсенал и тако кренуо стопама Тија Волкота и Алекса Окслејда Чембрлена. Није се снашао као поменути двојац и затим је потписао двогодишњи уговор са другим лондонским клубом Челзијем и послије једне сезоне обавезао се на трогодишњу вјерност Лестеру. Колико је заправо огромно његово богатство показује чињеница да је Фаиков отац за 50. рођендан изградио стадион и ангажовао Мајкла Џексона да пјева за баснословних 17 милиона долара. Фаик се за сада није изборио за мјесто у екипи Лестера, али је млађани играч средине терена већ сада капитен националног тима Брунеја, за који је одиграо пет утакмица и постигао погодак. Навијачи "лисица" више вјерују у његове кредитне картице и рачуне него у фудбалске вјештине. Вјероватно не би имали ништа против да Болкија преузме власништво на клубом и тако Лестер можда поново постане шампион Енглеске и понови сензационалан подвиг из прошле сезоне. Сада Меси и Роналдо не морају да се утркују бар на плану финансија, јер ту никада неће бити на првом мјесту. Болкија је засјео на трон, а можда једног дана дебитује у Премијер лиги Енглеске у дресу Лестера.

Фламини

Већ је позната прича бившег фудбалера Арсенала Матјуа Фламинија. Француз је уложио више од половине новца који је зарадио од фудбала у истраживање обновљивих извора енергије и на основу тих резултата основао је компанију и покренуо бизнис. Данас се његово богатство процјењује на неколико милијарди евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана