Lester siti šampion Engleske

Agencije
Lester siti šampion Engleske

Fudbaleri Lester Sitija neočekivano su postali šampioni engleske Premijer lige za sezonu 2015/2016!

"Lisice" su do prvog šampionskog trofeja u klupskoj istoriji stigle dva kola prije kraja sezone, a poklon im je uručio Čelsi.

Londonski tim je u gradskom derbiju izborio remi sa Totenhemom 2:2, iako je imao dva gola zaostatka poslije prvog poluvremena na Stamford Bridžu.

Tako je Lester dva kola prije kraja ostao na nedostižnih sedam bodova ispred Totenhema, pa će u slijedećem kolu slaviti istorijsku titulu protiv Evertona, na svom King Pauer stadionu.

U konkurenciji Mančester Junajteda, Arsenala, Totenhema, Čelsija, Mančester Sitija i Liverpula, titulu je osvojio tim koji je prošle sezone jedva izbjegao ispadanje u niži rang.

Pod vođstvom često osporavanog italijanskog stručnjaka Klaudija Ranijerija, a predvođeni na terenu do ove sezone anonimusima Kanteom, Mahrezom i Vardijem, Lester je postao 24. šampion Engleske.

Titulu im je uručio Eden Azar, fantastičnim golom u 83. minutu na Stamford Bridžu za izjednačenje protiv šokiranog Totenhema, koji je borbu za titulu izgubio remijima u posljednja dva meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana