Лајовић: Новак ми дао најбољи савјет

Агенције
Лајовић: Новак ми дао најбољи савјет

Монте Карло - Српски тенисер Душан Лајовић изјавио је да је најбољи савјет који је добио од најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића био "Остани скроман и ради што више."

Лајовић је у интервјуу за сајт ATP говорио о младим тенисерима у Србији. Он је истакао да је учешће у другој седмици Ролан Гароса велики успјех и искуство и додао да младим тенисерима у Србији доста помажу они искуснији.

- Нама младим играчима у Србији је веома важно да око себе имамо велике играче. Гледамо шта они раде, копирамо и то нам доста помаже у каријерама. Увек нам дају савете и отварају нам пут јер су остварили невероватне ствари у тенису. Видимо шта су они успели, па зашто не бисмо онда и ми - изјавио је Лајовић.

Српски тенисер тренутно заузима 58. позицију на ATP листи са 808 бодова и уз Ђоковића једини је играч из Србије који је пласиран међу првих 100 играча. Он је истакао да сваки поен треба играти као да је посљедњи на мечу.

- Када сам први пут одиграо Дејвис куп меч, нисам схватао колико ће ми то искуство помоћи. Али сад знам да је борба за сваки поен најважнија ствар. Није битно да ли ћете победити или изгубити, морате да се понашате као да је то последњи поен на мечу и одиграте најбоље што можете - рекао је Лајовић.

Ове сезоне остварио је свој најбољи резултат каријере када је на Ролан Гаросу стигао до четвртфинала гдје је поражен од Рафаела Надала.

Пораз

Лајовић је завршио учешће већ на старту ATP турнира у Умагу пошто је у првом колу поражен од Руса Тејмураза Габашвилија са 6:4, 6:3. Габашвили, тренутно 68. на ATP листи, у осмини финала се састаје са Жоаом Соузом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана