LŠ: Sevilja šokirala Evropu i eliminisala Junajted na Trafordu

B92
LŠ: Sevilja šokirala Evropu i eliminisala Junajted na Trafordu

Ekipa Sevilje priredila je senzaciju u revanš meču osmine finala Lige šampiona eliminisavši Mančester Junajted – 2:1 (0:0).

Poslije meča bez pogodaka prije tri nedelje u Andaluziji, izabranici Vinčenca Montele su pogocima rezerviste Visama Ben Jadera potpuno zasluženo šokirali Old Traford i plasirali se među osam najboljih klubova Evrope.

Tim Žozea Murinja, za koji je svih 90 minuta odigrao Nemanja Matić, djelovao je poprilično bezidejno i jalovo u pokušajima da ugrozi gol Serhija Rika, Erik Baji uspio je u nekoliko navrata u posljednji čas da sačuva mrežu Davida de Hee, ali ni on nije mogao ništa u 74. minutu.

Francuz, koji je samo dva minuta ranije ušao na teren, izbacio ga je odličnom varkom tijela i potom snažnim udarcem zakucao loptu u bliži ugao sa penala. Samo tri minuta kasnije sve je bilo gotovo poslije novog gola istog igrača, a sve što je domaćin uspio da uradi bio je počasni gol Romelua Lukakua.

Istovremeno, Juventusu, Mančester Sitiju, Liverpulu i Real Madridu, koji su ranije obezbjedili prolaz u četvrtinu finala, pridružila se i Roma pošto je na svom Olimpiku minimalnim rezultatom savladala Šahtjor – 1:0 (0:0).

Junak Rima, poslije poraza u Donjecku od 2:1, bio je Edin Džeko – koji je u 52. minutu iskoristio divno dodavanja Kevina Strotmana i poslao loptu kroz noge istrčalog Andreja Pjatova. Aleksandar Kolarov odigrao je veoma dobar meč za domaće.

U srijedu su na programu posljednja dva susreta ove faze elitnog takmičenja, minhenski Bajern će u Istanbulu čuvati ogromnih 5:0 protiv Bešiktaša, dok će Čelsi željeti da iznenadi Barselonu na Nou Kampu, poslije remija na Stamford Brižu 1:1.

Liga šampiona – osmina finala:

utorak:
Man. Junajted – Sevilja 1:2 (0:0) -- 0:0
Lukaku 84 - Ben Jeder 74, 78
Roma – Šahtjor 1:0 (0:0) -- 1:2
Džeko 52

srijeda:
18.00 Bešiktaš – Bajern (0:5)
20.45 Barselona – Čelsi (1:1)

*u četvrtfinale prošli su Juventus, Mančester siti, Liverpul i Real Madrid

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana