ЛЕ: Арсенал испустио побједу са играчем више, еуфорија у Марсеју!

B92
ЛЕ: Арсенал испустио побједу са играчем више, еуфорија у Марсеју!

Арсенал и мадридски Атлетико ремизирали су у Лондону 1:1 (0:0), док је Олимпик у Марсеју поразио Салцбург 2:0 (1:0) у првим мечевима полуфинала Лиге Европе.

'Тобџије' ће и те како имати за чиме за жале, најприје јер су већ од десетог минута играли са играчем више, али и јер су пропустили неколицину одличних прилика.

Ипак, мора се истаћи и фантастична партија голмана 'Јорганџија' Јана Облака, као и хладнокрвност Антоана Гризмана у 82. минуту за коначних 1:1.

Претходно је Александер Лаказет у 61. минуту напокон успио да пробије бедем гостију, послије центаршута Џека Вилшира, али је то било недовољно да се Арсен Венгер побједом опрости од Емирејтса у свом послједњем европском мечу на домаћем терену.

С друге стране, некадашњи првак Европе је у фантастичној атмосфери крцатог Велодрома успио да стигне до лијепе предности пред реванш у Аустрији.

Француски представник повео је у 15. минуту преко Флорана Тована, да би резервиста Клинтон Н'Ђие, само стотињак секунди пошто је ушао у игру, још једном затресао мрежу аустријског шампиона и довео Марсеј на корак до великог финала.

Реванш мечеви на програму су за седам дана, а велико финале на стадиону у Лиону 16. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана