Kuerten: Rafa zavisi i od Novaka

Agencije
Kuerten: Rafa zavisi i od Novaka

Gustavo Kuerten, trostruki osvajač Rolan Garosa, smatra da će Rafael Nadal ponovo igrati na najvišem nivou poslije povreda koje su ga zadesile.

"Za sve nas koji volimo da ga gledamo zabirnjavajuće je kada je povređen, ali onda nas on ponovo iznenadi – prošle godine je okrenuo stvari u svoju korist i završio je kao broj jedan. Sve je moguće za Rafu, ali zavisiće i od njegovog fizičkog stanja i nivoa na kojem bude igrao Novak Đoković", kaže Brazilac.

Kuerten upozorava Nadala da mora da bude oprezan.

"Njegov stil igre podrazumijeva veliki udar na tijelo, mnogo zavisi od fizičke spreme", dodao je Guga.

Brazilac očekuje da će do Rolan Garosa Nadal biti u punoj formi.

"Rafa smatra to svojom teritorijom. Mislim da ga tu niko neće obuzdati ni kada bude imao 95 godina – na Rolan Garosu igra kao da je sa druge planete".

Kuerten je tokom karijere imao mnogo problema sa povredama, ali bio je i broj jedan 2000. godine. Kaže da je sada manje povreda jer je ATP shvatio da je raspored prenatrpan.

"Kasne devedesete i dvehiljadite godine bile su doba ekstremnog ’ubijanja’ tenisera. Pogledajte Riosa, Normana, mene. čak i Safina. Toliko su nas forsirali da su lomili jednog po jednog – devet obaveznih Mastersa, četiri GS turnira, sezona koja traje do decembra, mjesec više nego sada, a i finala Mastersa igrala su se na tri dobijena seta. Shvatili su da je to previše, da nije fer, pa je raspored popravljen".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana