Kralj i Bog u Gradu anđela

Agencije
Kralj i Bog u Gradu anđela

Los Anđeles - Veliki košarkaški zemljotres pogodio je SAD pošto je jedan od najboljih svjetskih igrača Lebron Džejms napustio Klivlend i prešao u Los Anđeles Lejkerse.

Ekipa iz Grada anđela, predvođena generalnim menadžerom Irvinom Medžikom Džonsonom, krenula je u sklapanje tima sposobnog da se umiješa u borbu za šampionsku titulu koju čekaju još od 2010. godine. Od povlačenja Kobija Brajanta ekipa nije imala veliku zvijezdu, na šta nije naviknuta, pa je morala da djeluje i vrati šoutajm u “Stejples centar”. Džejmsovi zastupnici iz “Klač sports grupe” potvrdili su da je “kralj” dogovorio četvorogodišnju saradnju sa Lejkersima, prema kojoj će zaraditi čak 154 miliona dolara. Ovo će vjerovatno ponovo razočarati navijače Kavalirsa kao 2010. kada je Džejms napustio rodni grad i prešao u Majami, a u znak protesta tada su na ulicama ovog grada palili njegove dresove. Ipak, pomirenje je uslijedilo 2014. kada se vratio i nakon dvije godine donio im šampionsku titulu. To nije mogao da ponovi prošle i pretprošle sezone kada nije imao pomoć saigrača u borbama protiv Golden Stejta iako su Kavalirsi dosta mijenjali roster i pokušavali da izbalansiraju tim, ali nisu uspjeli u konačnoj namjeri. Njegov dolazak u LA obradovao je i švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića, člana Los Anđeles Galaksija, koji sebe često naziva Bogom (fudbala).

- Sada Los Anđeles ima i Boga i kralja - napisao je Ibrahimović na svom “Tviter” nalogu uz fotografiju Lebrona i sebe.

Džejms je bio prvi pik drafta 2003. godine, kada je direktno iz srednje škole stigao u najjaču ligu svijeta i od tada je dominantan bez obzira na to u kojem klubu igrao. Mediji spekulišu o tome da je član San Antonija Kavaj Lenard blizu selidbe u Kaliforniju, a dugogodišnja saga o “Pol Džordžu u Lejkersima” završena je žurkom Rasela Vestbruka sa koje je poručeno da njih dvojica imaju “nezavršen posao” u Oklahomi.

Trojac potpisao

Osim dosadašnjeg igrača Klivlenda, “jezerdžije” su potpisale još tri igrača. Lens Stivenson godinama je bio Lebronova noćna mora u duelima, prije svega s Indijanom, a sada će igrati zajedno. Neće više biti ni legendarnog duvanja u uvo, a Stivenson će zarađivati platu od 4,5 miliona dolara. Još su stigli centar Dževejl Mekgi nakon što je osvojio dvije titule prvaka sa Voriorsima, dok je Kentejvius Koldvel-Poup produžio ugovor na još godinu tokom kojih će zaraditi 12 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana