Краљ и Бог у Граду анђела

Агенције
Краљ и Бог у Граду анђела

Лос Анђелес - Велики кошаркашки земљотрес погодио је САД пошто је један од најбољих свјетских играча Леброн Џејмс напустио Кливленд и прешао у Лос Анђелес Лејкерсе.

Екипа из Града анђела, предвођена генералним менаџером Ирвином Меџиком Џонсоном, кренула је у склапање тима способног да се умијеша у борбу за шампионску титулу коју чекају још од 2010. године. Од повлачења Кобија Брајанта екипа није имала велику звијезду, на шта није навикнута, па је морала да дјелује и врати шоутајм у “Стејплес центар”. Џејмсови заступници из “Клач спортс групе” потврдили су да је “краљ” договорио четворогодишњу сарадњу са Лејкерсима, према којој ће зарадити чак 154 милиона долара. Ово ће вјероватно поново разочарати навијаче Кавалирса као 2010. када је Џејмс напустио родни град и прешао у Мајами, а у знак протеста тада су на улицама овог града палили његове дресове. Ипак, помирење је услиједило 2014. када се вратио и након двије године донио им шампионску титулу. То није могао да понови прошле и претпрошле сезоне када није имао помоћ саиграча у борбама против Голден Стејта иако су Кавалирси доста мијењали ростер и покушавали да избалансирају тим, али нису успјели у коначној намјери. Његов долазак у ЛА обрадовао је и шведског фудбалера Златана Ибрахимовића, члана Лос Анђелес Галаксија, који себе често назива Богом (фудбала).

- Сада Лос Анђелес има и Бога и краља - написао је Ибрахимовић на свом “Твитер” налогу уз фотографију Леброна и себе.

Џејмс је био први пик драфта 2003. године, када је директно из средње школе стигао у најјачу лигу свијета и од тада је доминантан без обзира на то у којем клубу играо. Медији спекулишу о томе да је члан Сан Антонија Кавај Ленард близу селидбе у Калифорнију, а дугогодишња сага о “Пол Џорџу у Лејкерсима” завршена је журком Расела Вестбрука са које је поручено да њих двојица имају “незавршен посао” у Оклахоми.

Тројац потписао

Осим досадашњег играча Кливленда, “језерџије” су потписале још три играча. Ленс Стивенсон годинама је био Лебронова ноћна мора у дуелима, прије свега с Индијаном, а сада ће играти заједно. Неће више бити ни легендарног дувања у уво, а Стивенсон ће зарађивати плату од 4,5 милиона долара. Још су стигли центар Џевејл Мекги након што је освојио двије титуле првака са Вориорсима, док је Кентејвиус Колдвел-Поуп продужио уговор на још годину током којих ће зарадити 12 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана