Краљ Федерер је пао – Дел Потро освојио Индијан Велс

B92
Краљ Федерер је пао – Дел Потро освојио Индијан Велс

Аргентинац Хуан Мартин дел Потро окончао је низ непобједивости Роџера Федерера и освојио Мастерс у Индијан Велсу.

Дел Потро је у спектакуларном мечу послије два преокрета савладао Швајцарца 6:4, 6:7 (8), 7:6 (2).

Аргентинац је побједио Федерера након 17 узастопних тријумфа првог тенисера свијета и први пут у каријери славио на неком Мастерсу.

Делпо је освојио други трофеј у сезони, што је први пут још од 2013. године. Аргентинац је освојио први велики турнир још од УС Опена 2009. Од понедјељка ће бити шести играч свијета.

Меч у Индијан Велсу је обиљежила велика нервоза обојице тенисера, прије свега због непристојне публике која је константно правила буку између поена, а која се преносила на главног судију Фергуса Марфија.

Дел Потро је замало прокоцкао шансу да сруши Федерера јер је испустио меч лопту у тај-брејку другуг сета, а онда се вратио из "мртвих" спасавши три меч лопте Швајцарца у десетом гему трећег.

Федерер је имао побједу у својим рукама након брејка за 5:4 имао је три шансе да ријеши меч, једна лопта је замало била одлучујућа, Дел Потро је скоро па кренуо да честита ривалу, али она није прешла мрежу.

То као да је пробудило Аргентинца из летаргије, успијева да преокрене поен и рибрејком се врати у егал, те уједно "сломи" Швајцарца.

Федерер је почео неуобичајено да греши, слао је лопте у аут, правио дупле сервис грешке, посебно у тај-брејку у којем је освојио само два поена.

Швајцарац је изгубио 400 АТП поена, али остаје први на ранг листи са 290 више од Рафаела Надала. Дел Потро је шести са 350 иза Александра Зверева.

У сриједу почиње други Мастерс у низу, Мајами Опен, а жријеб је у понедељак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана