Крајиновић стао, Сок шампион Париза

Б92
Крајиновић стао, Сок шампион Париза

Српски тенисер Филип Крајиновић поражен је у финалу турнира Мастерс серије у Паризу од Џека Сока са 2-1, по сетовима 7:5, 4:6, 1:6.

Србин је до сада више времена провео на челенџерима него на турнирима АТП серије, али се пријавио за Мастерс у Паризу послије добрих издања на слабијим турнирима.

Ушао је као квалификант и дошао до финала, након што је у полуфиналу побједио Американца Изнера. Није успио да побједи и другог Американца иако је након првог сета био у одличној позицији.

Српски тенисер је кренуо добро у првом сету. Сок је успијевао да осваја поене на сервис српског играча, а у три од четири гема на сервис Сока, Србин није успијевао да освоји ни поен.

Једини гем у коме је то успијевао, направио је брејк за 4:2. Американац се враћа већ у наредном гему, али је Крајиновић у финишу сета успио још једном да покаже менталну стабилност и у одлучујућем гему направи нови брејк за 7:5 и предност сета.

Сок се током већег дијела меча извлачио на форхенд, српског играча је служио бекхенд, али је Американцу сервис донио велику добит, а Србину велике проблеме.

Брејк на старту другог сета, па онда још један за 4:1 означили су велике проблеме за Крајиновића. Филип је вратио један, али не и други брејк, а Сок је успио да слави са 6:4. Трећи сет је био узбудљив само на почетку. Већ од 1:1 игра српског играча се распала, Сок је то искористио и са 6:1 био више него убједљив.

Улази у топ 10 на АТП листи, а српском играчу остаје утјеха и амбиција за неке од наредних највећих турнира да таквих резултата може да буде још.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана