Krah od Rusije pokvario utisak

Agencije
Krah od Rusije pokvario utisak

Doha - Porazom od Rusije (28:42) u borbi za 19. mjesto rukometaši BiH završili su učešće na Svjetskom prvenstvu.

Očigledno je da je za momke Dragana Markovića ono bilo završeno porazom od selekcije Tunisa u grupnoj fazi, kada su izgubili šanse za prolaz među 16 najboljih reprezentacija svijeta. Tri poraza poslije toga, od Hrvatske u grupi, pa zatim i u borbi za plasman od 17. do 20. mjesta, prvo od Bjelorusije, pa Rusije, samo su pokvarili utisak iz prve četiri utakmice na prvenstvu. Iako su u izjavama poslije grupne faze najavljivali da će se boriti do posljednjeg sekunda, to nije bio slučaj. Nisu uspjeli da se psihički podignu poslije razočaranja, pa su po rezultatu bolji samo od četiri selekcije: Irana, Saudijske Arabije, Čilea i Alžira. Do 19. minuta ništa nije nagovještavalo da će BiH doživjeti katastrofu. Međutim, prednost od tri gola razlike brzo se istopila, a Rusi su krajem prvog i početkom drugog dijela konstantno uvećavali prednost do konačnih plus 14.

I dok se reprezentativci BiH pakuju za polazak kući, za osam najboljih selekcija tek danas počinje "ono pravo" pošto se igraju četvrtfinalni mečevi. Od 16.30 časova sastaju se Hrvatska i Poljska.

- Biće to stvarno teška utakmica. Gledali smo ih protiv Švedske i stvarno su iskusna ekipa. Imaju disciplinu u igri i pravi su kolektiv. Poznato je da je Nijemce krasilo to da uvijek igraju od prvog do 60. minuta, a sada su i Poljaci poznati po tome. Nikad se ne predaju, ali mi želimo da pokažemo najbolje onda kad je najpotrebnije - rekao je srednji bek Hrvatske Igor Karačić.

U ostalim parovima sastaju se Katar - Njemačka (16.30), Danska - Španija (19) i Slovenija - Francuska (19). Prethodno, Danska i Francuska su u osmini finala imale lak posao. Skandinavci su sa 30:25 savladali Island, dok je Francuska bila više nego ubjedljiva protiv jednog od najprijatnijih iznenađenja turnira Argentine - 33:20.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana