Клопа боли глава од промашаја

Agencije
Клопа боли глава од промашаја

Ливерпул - Бити тренер екипе Ливерпула није нимало лак посао, а то је на својој кожи осјетио Јирген Клоп који никако да "редсе" потпуно врати на путеве старе славе, а нови шок доживио је у трећој рунди Лига купа гдје је његов тим изгубио од Лестера са 0:2.

Извео је комбиновану екипу против "лисица" и она је добро играла један дио утакмице, али онда је услиједио шок у другом полувремену послије голова Шинђија Оказакија и Ислама Слиманија. Нијемац није могао да сакрије разочарање и помало му је већ доста пораза од реално слабијих екипа. Ове сезоне у првенству су његовом тиму већ откидали бодове Барнли и Вотфорд.

- У првом полувремену смо приказали заиста добар фудбал. Имали смо добре тренутке, али фудбал је игра која се састоји од 90 минута. Уморан само од чињенице да пропуштамо такве шансе за голове као у овом мечу. Лестер је успио да преживи јер нисмо били довољно ефикасни. Они су до голова стизали превише лако - истакао је Клоп.

Његов тим не игра добро ни у Премијер лиги гдје након пет кола касни исто толико бодова за водећим двојцем из Манчестера. Ливерпул никако да заигра по жељи Нијемца и он помало већ губи стрпљење. Након дуго времена у стартној постави против Лестера био је српски играч Марко Грујић који није пружио партију која му може "купити" нове минуте у наставку сезоне. Ова два тима играће у суботу, када је на програму меч Премијер лиге.

- Знали смо и пре да играју на контре, да имају брзе нападаче и добра крила. Ако будемо играли као сада у првом полувремену, али са више концентрације да реализујемо своје шансе, онда ћемо победити у суботу. Не смемо да клонемо духом, у првом полувремену смо играли кратким пасовима, што је наш стил, али у другом нас је Лестер натерао на грешке. Нисмо дали гол у првом полувремену, такав је фудбал понекад, кажњени смо - рекао је Грујић.

Други српски фудбалер у тиму Ливерпула Лазар Марковић је утакмицу против Лестера пресједио на клупи.

Бајерн стопирао трансфер Кутиња

Током љетњег прелазног рока пуно се причало о преласку Филипеа Кутиња из Ливерпула у Барселону. Само се чекала званична потврда трансфера, али на крају до ње није дошло и Бразилац је остао у Енглеској, чини се против своје воље. Ливерпул није пустио Кутиња и многи сматрају да то није био нарочито добар потез, али најновије информације указују на то да "редси" нису били толико тврдоглави, јер су чак нашли замјену у виду Томаса Милера за којег су Бајерну нудили 100 милиона евра. Међутим, "баварци  " нису хтјели ни да чују за такву могућност, па је пропао сав посао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана