Клоп жели да скине етикету губитника

Никола Лучић
Клоп жели да скине етикету губитника

Мадрид - Послије тачно 1.098 дана владавине Реал Мадрида у Лиги шампиона, европски фудбал добиће новог господара, а одлука ће пасти након суботњег окршаја на “Ванда Метрополитану” између Тотенхема и Ливерпула од 21 час.

 

 

 

Тим Јиргена Клопа иза себе има сезону из снова у Премијер лиги, која због сјајног Манчестер ситија на крају ипак није била награђена. Зато ће учинити све да пригрле шести пехар, а први послије сада већ легендарног истанбулског финала 2005. године против Милана. С друге стране, да је неко рекао навијачима Тотенхема прије почетка сезоне да ће првог јуна бити свједоци можда и најважније утакмици у историји клуба, тешко да би му повјеровали, али након лудих завршница против Ситија и Ајакса у претходним рундама изабраници Маурисија Покетина дошли су у позицију да испишу најљепше странице у историји. Посљедњи трофеј “спурси” су освојили још 2008. године и то у Лига купу Енглеске, док су исти пехар “редси” подигли четири године касније и од тада ниједан није дошао на “Енфилд” или “Вајт Харт Лејн”. Ливерпул је славио у оба међусобна сусрета у Премијер лиги ове сезоне, а Јирген Клоп сматра да то у овом тренутку нема никаквог значаја.

- Ово је право европско финале, није само трећа утакмица коју играмо против њих ове сезоне. Разлика између нас и Тотенхема била је у константности, али емоције у овом мечу биће другачије. Знамо да ће бити тешко. У фудбалу увијек има момената када вас погледа срећа или када вам окрене леђа и мораш да знаш како да реагујеш. Сигуран сам да ће меч бити уједначен. Знали смо и прије много о Тотенхему, али сада смо имали три седмице да се припремимо. За то вријеме могао сам да сазнам и како се зове човјек који Барселони одржава терен, на примјер - рекао је Клоп, који је додао да је презадовољан што ће клуб продужити сарадњу са Џејмсом Милнером и Џоелом Матипом.

Њемачки стручњак у каријери је изгубио два финала Лиге шампиона. Први пут 2013. на клупи Борусије Дортмунд од Бајерна, а други прошле сезоне против Реал Мадрида, па се нада да ће у Мадриду дочекати трећу срећу. Оно што може да га охрабри је чињеница да се Роберто Фирмино опоравио, али хендикеп би могао да буде изостанак Набија Кеите. У Тотенхему сви гледају ка Харију Кејну, који је отпутовао са екипом, међутим, хоће ли почети утакмицу биће познато тек пред сами почетак дуела.

- Добро се осјећам и за сада немам никаквих проблема. Прошле седмице сам се вратио у пуни ритам, а ове учинио све да подигнем кондицију на највиши могући ниво. Тренер треба да одлучи да ли сам способан да почнем утакмицу или да уђем у другом полувремену - поручио је Кејн.

Хапшења пред финале

Мадридска полиција ухапсила је шест особа због продаје више од двије хиљаде лажних реквизита Лиге шампиона прије финала, а све само неколико дана након што су тројица навијача ухапшена због продаје лажних улазница. Тада је код италијанских држављана пронађена 21 фалсификована улазница, уз више од три хиљаде евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана