Киша прекинула финале, Новаку први сет у финалу УЖИВО

Агенције
Киша прекинула финале, Новаку први сет у финалу УЖИВО

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић добио је први сет у финалном мечу на Мастерсу у Монте Карлу против Чеха Томаша Бердиха. Ђоковић – Бердих 7:5

 

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић од 14:30 игра финални меч на Мастерсу у Монте Карлу против Чеха Томаша Бердиха.

Ђоковић је у Кнежевини наставио са сјајним партијама ове сезоне и има прилику да се по неколико основа упише у историју тениса.

Новак јури 23. титулу на турнирима из серије 1000, а уколико успије у тој намјери, изједначиће се са Роџером Федерером на другом мјесту вјечне листе.

Такође, српски представник има прилику да постане једини играч којем је пошло за руком да освојио три прва Мастерса у сезони.

Он је у полуфиналу савладао Рафаела Надала са 6:3, 6:3 и обезбједио већ пето финале у години. Он је баш против највећег ривала стигао до 20. побједе и само против Рафе има толико успјеха.

Овај турнир ми много значи. Очигледно, посебан је јер се игра у месту где живим и тренирам. Тренирам у овом клубу током целе године. Због тога сам мотивисан да освојим титулу, само последњи корак ме дели од тога и чека ме дуел са Томашом, који је играо одлично ове недеље”, рекао је Ђоковић.

На том путу стоји му Бердих са којим се до сада 20 пута састајао и тренутно води са 18-2 у побједама. Посљедњи пут састали су се ове године у Дубаију, када је Ђоковић славио са 6:0, 5:7, 6:4, а Бердих не зна за побједу над српским тенисером од маја 2013. године, када је у три сета дошао до побједе на Мастерсу у Риму.

Томаш игра одлично у Монте Карлу – савладао је на путу до финала Сергеја Стаховског, Роберта Баутиса-Агута, Милоша Раонића и Гаела Монфиса, притом не изгубивши ниједан сет.

Ова година је сјајна за мене. Све тече као што смо планирали. Фали нам трофеј, али имам шансу у недјељу. Мислим да ћу покушати да ставим себе у најбољу могућу позицију за то, морам да будем потпуно спреман. За сада је сјајна недјеља иза мене и то је позитиван знак”, рекао је Бердих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана