Киша прекинула Новака и Делпа, наставак у суботу?

Б92
Киша прекинула Новака и Делпа, наставак у суботу?

Меч четвртине финала Мастерса у Риму између Новака Ђоковића и Хуан Мартин дел Потро прекинут је због кише при вођству српског тенисера – 6:1, 1:2.

Новак је лоше почео, пошто је још једном изгубио сервис у уводном гему, али је од тог момента заиграо маестрално, направио три брејка у низу и послије 45 минута игре стигао до предности у сетовима.

Оно што је посебно могло да радује, осим шест освојених гемова у низу, јесте јако добра Ђоковићева игра – посебно се истакао приликом ритерна, ударца који га је и начинио једним од најдоминантнијих тенисера у историји, а веома добар је био и у бирању рјешења у преломним ситуацијама.

Почетак другог сета, док се киша није значајно појачала и приморала играче да се повуку, обиљежила је нешто сигурнија игра 'Дива из Тандила', који је тек тада стигао до првог гема када сервира. Повео је без изгубљеног поена, али му је ривал одговорио истом мјером.

Двојица пријатеља успјела су да одиграју још један меч, па ће Новак бити тај који ће први сервирати када се дуел буде наставио.

Ово 18. међусобни окршај двојице пријатеља, а Србин води против Аргентинца са 13-4 у тријумфима.

Посљедњи пут су се састали на Мастерсу у Индијан Велсу у марту, када је Ђоковић славио у три сета (7:5, 4:6, 6:1), а исти исход био је и нешто раније у Акапулку (4:6, 6:4, 6:4).

С друге стране, Делпо се посљедњи пут против Новака радовао у првој рунди Олимпијских игара у Бразилу прошлог љета (7:6(4), 7:6(2).

Бољи из овог окршаја играће у борби за финале са Домиником Тимом, који је сјајном партијом елиминисао Рафаела Надала.

Друго полуфинале игра се у суботу од 16 часова, а састаће се Џон изнер и Александер Зверев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана